Țară, câți clienți mai ai, la BRD să nu-i dai

Zilele trecute am avut treabă pe la BRD, să-i fac cuiva apropiat o alimentare de card. No, întrucât știam că toată lumea în pauza de masă se întrece să-și rezolve problemele, am mers eu mai târziu în pauza de masă, știind că am ceva de rezolvat.

Băiat deștept fiind, ca să nu stau la coadă nenecesar și ca să nu mă calc în picioare cu restul lumii, mi-am făcut acel calcul simplu de mai sus. Asta la birou/ acasă, că la sediul BRD din Cluj Napoca altfel a fost socoteala, pare-se.

Intru, deci, în bancă și-mi iau bon de ordine: 510. Mă uit pe display-ul care afișează numărul curent și văd: 508. OK, zic, merge repede. Așa că iau un loc la o masă și aștept. Și aștept. Și aștept. Puii mei, eram în timpul programului, cam cât își imaginează ăștia că sunt dispus să aștept fără să mă enervez?

Așa că mă uit în jur: fiecare mergea la ghișeu după cum vroia mușchiul lui, iar eu și cu un alt fraier – și el tot cu bon – așteptam ca oricare dintre vacile de la ghișeu să apese în puii mei butonul ăla care incrementează contorul, să avansăm de la 508 la 509 și apoi la 510.

Dar nimic. Vitele alea împuțite de clienți fără on de ordine și vitele alea din spatele ghișeelor nici măcar nu se sinchiseau de noi sau de bon și stăteau flexate, eventual îi lăsau pe toți cretinii incapabili să apese un chenar într-un touchscreen să se bage în față.

Asta m-a ofticat.

Adică eu vin la voi la bancă, mă comport civilizat și voi îmi dați în cap și mă insultați prin indolența voastră ingrată?

Nu se poate așa ceva, eu nu accept. Așa că dau să ies, dar îmi amintesc că ăștia trebuie să aibă o condică de sugestii și reclamații, așa că-i spun tipului de la recepție:

– Nu vă supărați, condică de sugestii și reclamații aveți?
– Nu, dar am, o condică de solicitări.
– E bună și aia.
– Dar ce s-a întâmplat?
– Bonurile de ordine văd că sunt ignorate complet.
– La ce ghișeu?
– La toate.
– Dumneavoastră ar fi trebuit să stați la ghișeul doi.
– Păi am stat. Și văd că s-au băgat toți idioții fără bon în față.
– Da, la ghișeul doi se mai iau și urgențe, îmi spune mie în cârdășie cu o colegă de-a lui.

Nu sunt idiot, nu m-am născut ieri, nu accept să fiu luat de prost. Adică toți ăia aveau urgențe, numai eu am venit la BRD să admir peisajul, nu? Îmi venea să-i spun imbecilului:

– Prietene, ești îmbrăcat la costum, miroși frumos și ai un aspect îngrijit. Dar tot un rahat cu ochi rămâi. Eu sunt Dumnealui, Domnul Client, și am dreptul de a fi respectat, imbecilule ingrat!

P.S. Dar de comisioanele astea ce ziceți?

P.P.S. Bă nesimțitule, vezi bă că am găsit condica în care să-mi spun oful?

10 Comentarii

 1. Horatiu 04 octombrie 2012 la 08:34 - Raspunde

  Ha,mie pentru ca le am facut reclamatie ca nu mi au luat banii de rate pe motiv ca e inchidere de luna si au facut casa ,chiar daca mai erau 2 ore de program ,asta la filiala BRD Kaufland Manstur,le au schimbat programul si ultima zi de lucru acolo e scurta acum.
  In plus in urma reclamatiei m a sunat un sef de al tipelor din agentie si a cerut un fel de scuze si mi a zis ca au mult de lucru si sa inteleg sa nu mai fac caz iar cand am cerut sa mi trimita in scris ce masuri au luat a inchis si n am mai primit nimic de la ei.E vina mea eu am ales pt. credit banca asta.

 2. cipoc 04 octombrie 2012 la 09:06 - Raspunde

  @horatiu: ultima zi din luna la BRD e peste tot mai scurta..deci nu numai unde ai fost tu
  Mai departe tine de modul in care iti este spus acest lucru

  • Horatiu 05 octombrie 2012 la 08:18 - Raspunde

   Da ,este mai scurta dar doar din 2010 incoace ,pana atunci programul era normal si in ultima zi dein luna,mai ales in centrele comerciale unde anumite filiale ale bancilor lucreaza si duminica.
   H.

 3. TNH 04 octombrie 2012 la 18:04 - Raspunde

  BRD, Bancpost, Raiffeisen – de evitat. Am spus-o de o sută de ori, sper că măcar 4 sau 5 m-au băgat în seamă.

 4. Yamasha 05 octombrie 2012 la 13:52 - Raspunde

  Cel mai bine ar fi sa nu avem parte de banci. Niciuna nu ne vrea binele, vor sa profite de banii nostri.

  • Robin Molnar 09 octombrie 2012 la 08:23 - Raspunde

   Fără bănci nu se poate, cum nu se poate fără muncă.

 5. Alin 06 octombrie 2012 la 10:57 - Raspunde

  Din pacate nu prea le pasa daca ai bon si stai la rand sau nu, cand ajungi la casa nu le cer. Am patit si eu ca stateam la rand si unul s-a bagat repede in fata mea, ” el doar dorea sa shimbe ceva bani” , doar cum cred ca v-a lua un numar, pentru atat?!

  Cum a precizat si Yamasha… ar fi mult mai bine fara banci. Si fara un personal caruia nu ii pasa de oameni, ci numai de salariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.