Crapă ogoliul prost în unii

Dom’ne, cum văd unii șoferi tembeli că un Smart negru începe procedura regulamentară de depășire, cum crapă splina și ficații în ei și, de durere, calcă până la fund pedala de accelerație, nu care cumva să îndure rușinea de a fi depășiți de un “avorton” de mașină.

Pe ăștia i-aș lua pe rând, în parcare, cu cricul de la Dacia pickup și le-aș căra mii de pumni în gură, în arcade, în plex și-n Mărul lui Adam, mama lor de proști idioți și imbecili care periclitează circulația rutieră cu orgoliul lor stupid, vedea-i-aș atârnați de copaci și înfășurați de obstacole pe marginea drumului!

Dom’ne, mergeam frumos cu gheruța mea în dreapta, ne grăbeam un pic, și pe un sector cu limită de 90 de Km/h, un tip mergea cu 70. OK, nicio problemă, zic, depășesc că mai avem treabă azi. Doar că am călcat-o puternic iar la 110 Km/h mașinile erau fix în aceeași poziție.

Adică n-am înțeles! De ce să nu respecți regulamentul de circulație? Fiindcă ce? Dar cine te crezi? Și nu știu voi cum faceți, dar pe idioții ăștia îl flash-uiesc de zor, rapid, și le recit cam asa “Gâții și neamurile și grijania și mamelucii și…”, până îmi trece.

Pe mine puteți să mă depășiți, dragilor, cu zece mii de mile marine pe secundă, cu țâșpe catraliarde de noduri pe nanosecundă, puteți să vă luați zborul în timp ce mă depășiți, n-am orgolii stupide și știu că distanța dintre axe este cam de 1,8 metri, nu 3 sau 3,5 ca la restul autoturismelor, așa că stau pe burtă.

Dar când vreau să depășesc și văd că idioții merg neregulamentar, mai ales în timpul procedurii de depășire, care este cea mai periculoasă manevră rutieră, simt că este necesar să-mi iau un display cu LED-uri pe care să-l pun în spate, la lunetă, și care să le afișeze idioților mesaje obscene, în funcție de ce buton apăs.

Voi cum reușiți să faceți abstracție de ei?

6 Comentarii

 1. Molnar Bianca-Andreea 13 iunie 2012 la 15:23 - Raspunde

  Cred ca e din cauza masinii. Asa e cu orgoliul la unii. Nu am patit de-astea.
  Daca o sa patesc, o sa-mi cumpar un tanc.

 2. Corina M. 14 iunie 2012 la 11:17 - Raspunde

  Te vei obisnui cu traficul din Romania si vei injura pana vei epuiza toate formulele si apoi vei deveni mai…”intelegator”, pe principiul “asta-i obraznic, asta-i nestiutor, asta are bun simt”. Inteleg manifestarea nervilor, pentru a-i da afara si a scapa, dar cu ce rost sa poluezi atmosfera din masina ta draga? 🙂
  Sa te invit sa conduci prin Bucuresti? 🙂

  • Robin Molnar 28 iunie 2012 la 08:31 - Raspunde

   Am evitat traficul din București ca pe dracul gol. =))

 3. joita lucian 14 iunie 2012 la 11:57 - Raspunde

  Pui prea mult la sufet probleme care nu se merita…din trafic..sa vii in Buc sa vezi cate reguli se respecta!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.