Un popor de viteji. La volan!

Mă uitam deunăzi pe harta punctelor negre rutiere din România. Majoritatea sunt pe segmente de drum drept, unde nu te-ai aștepta să fie probleme.

Și totuși, pe anumite segmente de drum drept, unii viteji din popor intră în depășiri riscante și provoacă accidente, probabil pentru că habar n-au cât de periculoasă este zona în care circulă.

Astfel, de interes pentru mine sunt două zone dense, extrem de periculoase și pe unde circul des, după cum urmează:

  • Comuna Florești de lângă Cluj, cu trei kilometri de drum negru, adică cu trei puncte negre. Vă mărturisesc faptul că de fiecare dată când trec pe acolo sunt cu piciorul deasupra pedalei de frână și accelerația o calc numai cât să mențin mașina într-o mică viteză.
  • Segmentul de drum Deva – Orăștie. Tulai ce-i acolo. drumul ăla este bunicel, istoric a fost mereu bun, fiind un culoar european. Acolo am văzut niște depășiri care pe mine mă fac să merg cu roata din dreapta spate (că-i mai mare osia) lipită de marginea din dreapta și singurul moment când mi-este confortabil să circul pe acolo este când se merge în coloană.

Zonă cu risc ridicat de ccidenteAdevărul este că zona aceea este cunoscută în tot județul Hunedoara pentru periculozitate și nu cred că este vreun șofer din județ care să nu fi avut măcar o dată mici emoții când a circulat pe acolo, văzând ce fel de depășiri se fac.

Totuși, bunul simț face ca – în general – pe aceste segmente de drum să se meargă și foarte civilizat. Ceea ce ar putea însemna ceva. Dar ce?

3 Comentarii

  1. TNH 27 octombrie 2012 la 10:22 - Raspunde

    În zona Deva-Orăştie urmaşii dacilor nu se tem nici ei de moarte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.