Vaccinare…

L: Cam cât durează toată procedura, de la momentul în care pediatrul sau MF face cererea și până la momentul în care are deja vaccinul în cabinet?

Craiu Mihai: Birocrația locală este cea care face diferența. Sunt județe unde Direcția de Sănătate Publică (DSP) funcționează cu toată solicitudinea. Sunt altele sinistre… […] Se cer medicilor de familie tot felul de aberații și raportări ANTICIPATIVE în format scris redundant (pe hârtie și/sau electronic) fără de care nu primesc vaccinurile.  […] Și suma plătită de Casa De Asigurări e ridicola pentru o vaccinare. 10 Ron. 2 euro…. Ca să te tunzi se plătește mai mult.

L: Ok … dar la raportări MF nu pot include și gravidele?

Craiu Mihai: Aveți dreptate ca principiu. Și așa aș face eu… DAR birocrații noștri dau vaccinurile pe bază de CNP. Adică dacă nu ai CNP nu vaccin.

În mod evident, copiii nenăscuți nu au CNP, deci nu poți să ceri vaccinul anticipat! Interviu întreg este aici. Merită citit și dat mai departe, pentru că programele naționale de vaccinare au multe probleme și nu mai avem nevoie și de altele în plus…

Actualizare:

Statul nu îşi asumă, în prezent, complicaţiile sau sechelele apărute în urma vaccinării, însă proiectul legii vaccinării propune asumarea şi intervenţia statului, prin sprijinirea financiară sau socială, a declarat, miercuri, Amalia Şerban, director general adjunct în Ministerul Sănătăţii (MS).

Mediafax

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.