Apropo de babele care vând pătrunjel

Trimestrial, aflăm despre câte un om necăjit care s-a trezit cu marfa ridicată de poliția locală (poliția reală nu face de-astea) pe motiv că o vinde neautorizat.

Teoretic, principiul impozitării tuturor veniturilor este corect, cel puțin așa am crezut până acum. Însă prin vară am aflat o chestie care m-a frapat: în Germania, nu este nevoie să-ți declari veniturile până la 8823 de euro per an, de persoană. Dacă ai și copii, suma crește, firește.

Adică, daci ai dat o cameră în chirie, sau chiar un apartament, dacă vinzi pătrunjel sau  repari prin curte, de-astea, nu trebuie să declari acei bani, sunt ai tăi, toți, și nu trebuie să plătești impozit pe ei.

De ce? Pentru că un minim venit independent de stat este o formă de a combate sărăcia. Astfel, din banii ăia ce să iei? Banii de medicamente ai omului? Sau de mâncare?

De asta zic, impozitatea tuturor veniturilor nu este un principiu corect, pentru că are efecte diferite, în funcție de dimensiune.

Normal și moral ar fi ca veniturile de până la, nu știu, să zicem 8820 de lei pe an/ persoană să nu fie impozitate. Păi ce facem, luăm caii de la bicicletă?

De asta zic, nu este normal ca poliția locală să acționeze așa. Este legal,, dar nu este echitabil, statul nu stă în pătrunjel și hrean.

2 Comentarii

  1. Mălin 07 noiembrie 2018 la 15:42 - Raspunde

    Da vere, da acolo la nemți se aplică foarte multe politici de stânga, ca și în Spania de altfel. Ori noi suntem băgați până în gât în stânga de vreo 60 de ani… Oare de ce gândim altfel?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.