Au plecat boii, au rămas vitele!

Dragii mei, mă bucură mult debarcarea ministrului de interne și a celorlalți fitofagi din scandalul prăbușirii avionului.

Problema este că guvernul este suficient de incompetent încât să nu schimbe nimic, pentru că nu știe ce a mers prost, neștiind cum trebuia – de fapt – să meargă bine, așa că bâjbâie în continuare cu destituiri irelevante și care pe noi nu ne ajută cu mai nimic…

Problema este, după cum o văd eu, c-au plecat boii, dar au rămas vitele, adică angajații de la ROMATSA care nu știu să citească niște coordonate, angajații ISU care nu știu să citească un GPS de pe telefonul mobil sau punctele de reper de pe o hartă, angajații de la transporturi care nu știu că tot ce-i legat de transporturi este în subordinea lor și tot așa…

Ăștia, oameni buni, sunt menținuți pe posturi pentru că au diplome care să certifice că știu să găsească un punct pe hartă, că știu să se orienteze pe întuneric și alte asemenea minuni. Ăștia trebuie să plece, că ei trebuie să acționeze, nu ne bazăm – oricum – pe șefii lor.

Știm că șefii numiți politic sunt incompetenți, prin însăși definiția faptului de a fi numit pe criterii politice, nu de competență.

În schimb, angajații – furnici – sunt angajați întocmai pe principiul că cineva trebuie să mai și muncească. Doar că nu, și șefii de departamente și șefuții și privilegiații de prin birouri sunt tot numiți politic, iar cei care ar putea face o treabă fie sunt împinși la fund, fie își găsesc – scârbiți – altceva de făcut.

De aceea, îndrăznesc să spun că nu s-a schimbat nimic. Și nici nu se va schimba, câtă vreme acțiunile guvernului nu caută efectuarea unor reparații instituționale, ci doar niște efecte imediate de imagine, ceea ce este stupid, că lumea rămâne cu impresia că s-a rezolvat ceva, și nu este cazul.

Semi-analfabeții incompetenți dar cu diplome vor ocupa în continuare niște posturi, în timp ce șefii lor se perindă în funcție de geologia politică, așa că proștii pleacă și proștii rămân.

Deci or să mai moară oameni. Mulți. Nevinovați. Neajutați.

3 Comentarii

  1. joita Lucian 23 ianuarie 2014 la 19:59 - Raspunde

    Pe cuvant Robin daca nu …a fost prima oara cand m-am gandit seriso sa plec din rahatul asta de tara….pana cand?!

  2. Laurentiu 27 ianuarie 2014 la 17:05 - Raspunde

    Sa fim serios, 90% dintre ei sunt angajati pe pile. Nu stiu ce a mers prost? Pai prostia lor e atat de mare incat nici macar nu pot sa-si dea seama care au fost greselile produse..e o situatie jenanta!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.