8 Comentarii

  1. TNH 30 martie 2012 la 13:49 - Raspunde

    Singura obligativitate cu care sunt de acord este că nu trebuie să încalc drepturile celorlalţi oameni.

    Cât despre avort, am o părere bine definită: niciun copil nedorit nu e fericit. Copiii nedoriţi şi daţi acum spre adopţie sunt suficienţi pentru câţi oameni ar vrea să ia unul acasă.

    Am auzit că e greu să fii părinte. Oare când ai un copil pe care nu-l vrei, nu-l iubeşti, de care nu te ocupi, pe care te răzbuni că ţi-a încurcat viaţa, rămâi un om normal la cap? Dar copilul cum va creşte? Fericit? Nu cred. Atunci când va fi mare va dori să fie altfel decât părinţii lui. Poate nici nu va dori să aibă copii. Asta e societatea în care vrem să trăim? O lume de oameni resentimentari?

    Dragoste cu de-a sila nu se poate. Nu înţeleg de ce o femeie trebuie să-şi justifice sentimentele în faţa legii, chiar nu înţeleg, mai ales că încă nu s-a inventat metoda de contracepţie 100% sigură ca să spui că e vina ei că nu a prevenit sarcina.

  2. Nelly 30 martie 2012 la 14:58 - Raspunde

    La consiliere psihologica din partea Bisericii ar trebui sa se duca si barbatul, de ce numai femeia.

  3. ciresica 31 martie 2012 la 06:43 - Raspunde

    Bun!!!! In ceea ce priveste biserica: se pare ca astia vor sa se bage din ce in ce mai mult in vietile oamenilor. Si este deranjant. Cine nu stie inainte de un avort medicul discuta cu tine, iti explica riscurile atat cele fizice, cat si cele psihice. Mai apoi tine de decizia fiecaruia.
    Unul din motivele pentru care astia nu vor sa se mai introduca avortul este faptul ca populatia romaniei este in scadere si astora nu mai are cine sa le ia masini/case/aur. Cred ca sunt panicati. Tinerii nu prea mai sunt adeptii bisericilor si automat ca spera si astia la lucruri mai frumoase.

    • Robin Molnar 31 martie 2012 la 15:06 - Raspunde

      Nu știam, mi se pare firesc să fie consiliere înainte, dar nu de către biserică ci de către medic, nu obligatori, ci opțional.

      • ciresica 31 martie 2012 la 17:35 - Raspunde

        Li se explica mai ales daca sunt tinere. La un moment dat stiu ca li se propunea sa discute si cu un psiholog dupa. Dar important este faptul ca li se explica procedura, cum decurce tot procesul.
        Biserica ar veni cu argumente de genul: ucizi copilului celui de sus si bla bla bla.
        Cei de la spiral nu te judeca si nu te intreaba de ce faci asta. Ei doar se asigura ca esti constienta de ceea ce faci.
        Am o prietena care a facut avort acum ceva ani si ei i-au aratat instrumentele si i-au explicat in detaliu procesul. A si zis: “daca fac un copil ma ajuta biserica sa il cresc? Imi da bani de scutece sau de gradinita/scoala si facultate? NU! Prefer sa fiu pregatita sa am un copil mai tarziu decat acum si il chinui doar ca asa spune biserica”

        • Robin Molnar 09 aprilie 2012 la 08:40 - Raspunde

          Sărăcia este o stare care-i este prielnică bisericii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.