6 Comentarii

 1. Lexa 31 martie 2012 la 18:26 - Raspunde

  Cand vad cate un specimen din acesta care nu da doi bani pe educatie si cultura, si ridica la rang de zeu banul, imi vine sa…

  Asta e problema la noi, nu exista respectul pentru educatie si cultura. Atunci cand profesorul ii da unui elev pe drept nota 2-3-4 etc. pentru ca nu a invatat, si parintele incearca sa faca tot ce ii sta in putinta sa schimbe profesorul de la clasa sau sa il dea afara din scoala, e o problema… Fetele stiu doar ca trebuie sa isi gaseasca “unul cu bani”, iar baietii stiu ca ei sunt Sfanta Trinitate in familie. Educatia sexuala lipseste din scoala, in schimb e obligatorie religia, iar de cultura civica, filosofie si logica, ce sa mai spunem, sunt “eradicate” din curricula scolara in favoarea unor materii inutile.

  In ritmul acesta, Romania va fi un nou Ev Mediu in cativa ani.

  • Robin Molnar 09 aprilie 2012 la 08:41 - Raspunde

   Da, mi-e teamă că ne întoarcem înapoi cu 500 de ani.

 2. ex-silentio 31 martie 2012 la 20:11 - Raspunde

  “toți gravitează în jurul bărbatului” nu are nici o legătură cu familia nucleară. Poate ai vrut să spui familia patriarhală 🙂 Familia nucleară se referă doar la forma de organizare: el + ea + copil(copii), și atât. Este forma de bază a organizării familiei, și nimic mai mult, n-are treabă una cu alta.

  • Robin Molnar 31 martie 2012 la 20:14 - Raspunde

   Se prea poate să mă fi pricopsit cu acest concept dintr-o formulă forțată. Oricum îți mulțumesc pentru lămurire, ar fi păcat pe un asemenea subiect să perpetuăm informații inexacte. O să caut din nou cartea care m-a învățat, să văd ce-i greșit. Mulțumesc!

 3. Rolly M. 04 aprilie 2012 la 00:25 - Raspunde

  LOL Robine iar ai dat-o in sociologie. Sa-ti explic: familia nucleara este cea formata din sot, sotie si copii acestora si, alaturi de familia extinsa care este alcatuita din soti , copii si bunici si/sau nepoti (cuprinde cel putin 3 generatii) face parte din panoplia de clasificari ale familiei in functie de componenta (structura) sa.
  Dupa descendenta liniara (in linie dreapta) avem familia patriarhala sau partiliniara (descendenta se considera pe linia tatalui , tatal este capul familiei) si matriarhala sau matriliniara (forma de familie care nu mai exista in prezent, a existat in perioada gintilor).

  • Robin Molnar 09 aprilie 2012 la 08:55 - Raspunde

   Da, mai greșesc și eu la asimilarea conceptelor. =)) Mulțumesc frate!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.