O ciudățenie bisericească

No, dacă tot am ce am cu ancestrala corporație a iluziilor, să vă mai povestesc una. Cică în Biblie scrie că femeia trebuie să-l urmeze pe soț, în calea lui. Scrie în Efeseni 5.22.

Ei bine, dacă nu știați, în vremurile trecute, căsătoriile între soți de religie diferită erau permise numai dacă femeia își respecta obligația de a-și păstra religia, dacă soțul ei se angaja să n-o abată de pe calea religiei ei și dacă eventualii copii ai cuplului erau crescuți de mamă în religia ei.

N-am înțeles, unde exact femeia trebuia să-și urmeze soțul? Că-n religie văd că acesta era cam singur…

6 Comentarii

 1. TNH 31 martie 2012 la 12:21 - Raspunde

  Biblia e biblie, practicile bisericeşti sunt altceva.

 2. Claus_G 31 martie 2012 la 19:15 - Raspunde

  Cred ca societatea noastra a progresat destul de mult incat sa faca diferenta intre credinta si biblie.Nu trebuie sa uitam ca biblia a fost scrisa de catre oameni invatati la vremea aceea,unde durata de viata era undeva la 35 de ani(de unde si expresia”pana cand moartea va va desparti”:)).De asemenea pentru cei ce au citi biblia si au inteles ceea ce ea spune,fara a o lua adliteram,samanta tatalui este cea mai importanta,si cred cu tarie ca nu conteaza religia copiilor atata timp cat au credinta,dupa batrana zicala “fa ce zice popa nu ce face el”.AMIN

 3. Raul Molnar 02 aprilie 2012 la 16:26 - Raspunde

  Daca ai stii ce problema ai pus si tu aici.. 😛

  Scrie clar in Sfanta Scriptura ca cine e pagan si vrea sa rmana asa sa fie tratat ca si un pagan si ca urmare nu il/o iei de sot/sotie.

  Claus_G – eu sunt programator de meserie si imi place sa consider ca gandesc rational. Am incercat sa pun in practica (cat am putut, ff putin 🙁 ) cateva sfaturi din biblie si pana acum spun clar s ideschis ca nu este nimic fals si imi ajuta foarte mult.
  Avand in vedere asemenea rezultat nupot spune deloc ca bibila este o carte facuta de catre niste oameni limitati ci din contra.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.