Europa are câteva probleme grave…

Mă rog, nu doar Europa, ci majoritatea zonelor dezvoltate ale lumii. Dar, în contextul nostru, este interesant să vorbim despre câteva probleme grave pe care Europa, și implicit și România, le are.

În primul rând, avem o problemă cu locurile de muncă. Da, știu, șomajul statistic este scăzut, viața e roz. Doar că șomajul în rândul tinerilor este foarte mare. Ceea ce în sine reprezintă o problemă gravă, care se complică prin faptul că și dacă ar fi angajați, majoritatea tinerilor au salariile prea mici pentru a duce o viață independentă. Așa că, de nevoie, mulți europeni, cred că 30% din ultimele cifre pe care mi le amintesc, încă locuiesc cu părinții.

Această situație se agravează de la an la an și datorită unei alte probleme pe care Europa o are: prețurile locuințelor sunt foarte mari. Sunt exagerate. Desigur, nu și conform scriptelor: prețul este mic, sau minim, ținând cont de costurile de construcție. Doar că banii sunt, cel mai adesea, luați pe credit, ceea ce dublează sau mai mult valoarea locuințelor.

În ritmul actual, nu cred că vor trece zece – cincisprezece ani până la o revoltă pan-Europeană a tinerilor. Sătui să stea în casa părintească, unde nu poți face tot ce vrei, când vrei, cum vrei,cu cine vrei, oamenii își vor scoate frustrările – legitime, dealtfel- în stradă.

Mai puțini tineri independenți financiar înseamnă mai puțini copii, un indicator al degradării severe a nivelului de trai.

Nu știu, dacă problema asta a început acum 30 de ani, ar trebui să luăm măsuri imediate, ca s-o putem remedia în alți 30 de ani. Dar, până atunci, trebuie să recunoaștem că avem niște probleme. Acesta ar fi începutul…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.