Lămurire vizavi de RCA Astra

Bună ziua,

Am o poliță RCA la Astra Asigurări. Oare mai este valabilă? În ce condiții?

Cu stimă,

R.

Bună ziua,

Cu privire la solicitarea dvs., facem următoarele precizări:

Polițele de asigurare sunt în vigoare până la data expirării perioadei de valabilitate, înscrisă în poliță, sau până la încetarea acestora.  De asemenea, conform dispozițiilor Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, contractele în derulare se consideră menținute la data deschiderii procedurii falimentului împotriva societății de asigurare debitoare. Lichidatorul judiciar desemnat de instanța judecătorească conduce activitatea societății de asigurare și are atribuții în ceea ce privește menținerea sau denunțarea contractelor care nu au fost denunțate anterior.

Precizăm că Norma Autorității de Supraveghere Financiară nr. 23/2014 nu dispune cu privire la încetarea prin denunțare a polițelor de asigurare RCA.

Potrivit dispozițiilor legale în vigoare, Fondul de garantare a asiguraților are atribuții de a instrumenta dosare de daună. Astfel, orice persoană care invocă vreun drept de creanță împotriva asigurătorului ca urmare a producerii unor riscuri acoperite printr-o poliță de asigurare valabilă, între data închiderii procedurii de redresare financiară și data denunțării contractelor de asigurare, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data pronunțării hotărârii de deschidere a procedurii falimentului, poate solicita deschiderea dosarului de daună printr-o cerere adresată Fondului.

O zi buna!

Manana Teodorescu

ASF

Deci nu e panică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.