Nu cred că Victor Ponta va corecta Codul Penal

Via Vlad Petreanu (Facebook):

Vreau doar să vă informez că, acum o oră, am finalizat textul Codului penal şi vreau să vă asigur că nu am dat rasol, l-am lucrat serios, pe fiecare articol, cu sprijinul membrilor comisiei de la toate partidele. Nu a fost absolut nici un fel de dispută politică în subcomisie până în acest moment. Tot ceea ce au fost amendamente, observaţii, participare de la oricare dintre grupurile politice sau de la instituţii, au fost discutate, luate în discuţie şi foarte multe dintre ele aprobate.

Vizavi de ceea ce spuneaţi dumneavoastră şi membrii comisiei sunt de părere că putem, în acest moment, toţi membrii subcomisiei de penal, să ne asumăm Codul penal ca proiect legislativ al nostru, având următoarele avantaje.

În primul rând, reflectă cu adevărat munca tuturor partidelor şi a grupurilor care au fost reprezentate în comisie, nu doar a Guvernului sau a Ministerului Justiţiei. Încă o dată spun şi reprezentanţii UDMR sau PNL din subcomisie au lucrat exact la fel de mult ca şi cei ai PSD sau PD-L. Şi este şi o chestie de corectitudine vizavi de implicare.

Stenograma Ședinței

S-o spunem pe aia dreaptă: Victor Viorle Ponta nu este numit pe merit. De aceea, nici nu poate modifica Codul Penal, fără să-i supere pe penalii care l-au pus în funcție. Și mai este ceva: el însuși, prin plagiat, este acuzat de primirea de foloase necuvenite, nefiind – de facto – doctor, va beneficia de pe urma legilor stricate, prin prescrierea faptelor de care este acuzat.

Cum ar fi, deci, să-și taie singur craca?

Astfel, singurul mod prin care se va putea continua urmărirea penală a parlamentarilor corupți ar fi prin dizolvarea parlamentului (care, astfel, i-ar despuia de imunitate pe corupți și ar cădea, din nou, sub incidența legilor pentru cetățenii ordinari), un gest pe care președintele nu pare dispus să-l facă. Poate și pentru că dumnealui va beneficia de pe urma acestei legi strâmbe? Și, totuși, atunci de ce președintele mai mișcă ceva în privința asta?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.