Protestatar de profesie

Zicu face un pic de bășcălie cu un articol despre protestatarii de profesie. Dar să știți că nu e de glumă. De exemplu, la Protestul anti-ACTA de la Cluj, am văzut faptul că cei mai bazați în ale protestelor erau activiștii contra-exploatare la Roșia Montană.

Ca o paranteză, nu poți să fii pro-Roșia Montană. Adică asta nu spune nimic. Ești pro-exploatare la Roșia Montană, pro-neexploatare? Dar să revin!

No, întreaga cohortă de oameni era condusă de unii cu mai multe portavoce, cu atitudine și experiență, semn că aveau multe proteste la activ, ca și cum ar fi un fel de preocupare constantă, nu doar accidentală, cum era cazul majorității oamenilor care au fost la acel protest.

De aceea spun, mie nu mi se pare o idee atât de ridicolă, mai ales că am văzut-o în acțiune. Sigur, nu pot și nu este cazul să speculez dacă nucleul dur de protestatari este finanțați de ceva/ cineva în cazul Roșia Montană, dar ce pot spune cu certitudine este că nucleul acela de câteva zeci de oameni ce conduceau manifestația anti-ACTA avea multă experiență, avea lideri și structuri ierarhice de conducere a procesiuni. Ca un ONG/ SRL.

A fost interesant și tulburător, totodată. Pentru că cine poate spune care sunt implicațiile?

4 Comentarii

  1. stefan 22 februarie 2012 la 13:58 - Raspunde

    Eu am 25 ani si am la activ 3 proteste, deci nu sunt protestatar de profesie.

    Cu toate acestea cred ca ar trebui sa fie datoria noastra de platitori de taxe sa protestam cand ceva nu ne convine. Pe principiul – cand te violeaza cineva , macar denuntal.

    As putea trai intr-un oras in care exista o locatie in care oricine poate protesta despre orice, fara autorizatie. Ar fi ideal pentru mine daca marea parte a cetatenilor ar protesta macar odata pe luna si nu neaparat in aceeasi zi si despre acelasi lucru.

    De ce sa nu protestam pentru ca avem drumuri nasoale care ne strica masinile? De ce sa nu protestam cand credem ca din banii nostri se platesc salarii imense la multi retarzi?

    Cred ca educatia civica ar trebui predata in scoala si cu mai multa dedicare. Sa invate noile generatii ce e aia constitutie, ce drepturi au, ce pot face cand un profesor ii injura, insulta sau loveste. Mi-ar inflori sufletul sa vad 20 prichindei care protesteaza in fata scolii, alaturi de parintii lor, ca unul din profesorii lor vine beat la scoala sau in fata primariei ca nu au dotare minima in scoala (banci, mese, usi la clasa).
    Sa nu mai zic ca mi se pare natural ca elevii sa protesteze cand au un profesor incompetent. Dar asta ramane de natura SF-ului. Poate peste 200 ani.

    • Robin Molnar 29 februarie 2012 la 21:16 - Raspunde

      Da, ar trebui să protestăm când nu ne convine ceva!

  2. @iulian 29 februarie 2012 la 17:05 - Raspunde

    am fost de multe ori la prosteste. De fiecare data speri sa schimbi ceva. Nu o sa se schimbe nimic, tu stai in ploaie, vant, zapada si pe ei ii doare in coate

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.