Române, cunoaște-ți drepturile

Vizavi de Discursul și arestarea unui om care vorbește liber în România de către jandarmi pentru că a exprimat ceea ce gândim cu toții, și anume că nu mai vrea, ca cetățean, ca banii lui să fie folosiți împotriva sa, țin să fac următoarea remarcă:

Dragi consăteni, înainte să o comiteți cu proteste, încercați să vorbiți cu cineva care are pregătire juridică, să vă indice ce drepturi și obligații aveți, în cazul în care vin unii să vă salte.

Astfel, e frumos că tânărul respectiv protestează și se implică activ în societatea civilă, dar mai este ceva: nu-și știe drepturile. Astfel, eu nu m-aș fi dus la secție, pentru că, conform legii:

Organul de drept, în acest caz jandarmul, trebuie să se prezinte și să se legitimeze în fața cetățeanului, înainte de a-l lua pe sus pentru a-l duce la secție.

Astfel, amenda pe care a primit-o poate fi contestată, întrucât nu a fost respectată procedura de mai sus. Și, mai mult, s-a cauzat un prejudiciu drepturilor civile ale respectivului.

De aia zic, oameni buni, cunoașteți-vă drepturile. Am tot așteptat să văd o reacție, ceva, vizavi de asta, dar nimic…

Și nu e păcat?

4 Comentarii

  1. Joita lucian 16 noiembrie 2011 la 16:31 - Raspunde

    Pai…de asta mi se ridica mie tensiunea….in SUA se intampla asa ceva?….eu cred ca acolo merge ca la carte…in 90% din cazuri…sau gresesc?

  2. ex-silentio 16 noiembrie 2011 la 18:18 - Raspunde

    Dacă nu te-ai fi dus de bunăvoie la secție, te-ar fi “convins” ei într-un fel sau altul. E adevărat că i-au fost încălcate drepturile, dar mi s-a părut corect cum a procedat studentul. Nu te cobori la mintea jandarmului … 🙂

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.