România între rai și iad

România între iad și rai:

 1. Pe-un picior de rai:

  Pentru a contracara astfel de teorii negativiste, menite sa-i tina pe romani “la locul lor” (si departandu-i de traditia si sufletul neamului romanesc), teorii stabilite de cei ce se doresc “Atotputernicii Lumii”,(indiferent care sunt aceia…), vom oferi si o serie de realizari ale geniului romanesc ale ultimilor ani.

  Sursa

 2. Pe-o gură de iad:

  Transilvania şi Banatul sunt marcate de Europa Centrală; Valahia, Moldova şi ţinuturile de la gurile Dunării sunt mai degrabă oriental-asiatice. Încă din secolul al X lea cultura ţărănească şi orăşenească a Imperiului a ajuns până la arcul carpatic. De cealaltă parte a Carpaţilor nu s-a putut clădi ceva asemănător, de aici începe un spaţiu colonial care nu este capabil să trăiască într-un mod propriu şi este influenţat de formele exterioare.

  Sursa

Paradoxul, deseori văzut ca blestemul nostru, face ca niciuna dintre ambele teorii să nu fie adevărate. Prima, pentru că ia în calcul doar realizările a două duzini de oameni, ignorând eșecul celorlalți sau succesul unor largi mase de cetățeni, fără legătură cu inventica.

A doua, pentru că ignoră realități istorice cunoscute. Dacă ar fi să mergem pe teoria lor, revoluția de la 1848 n-ar fi avut loc niciodată, cum n-a avut loc unirea de la 1600, n-am fi avut domnitori demni de amintire, n-am fi avut de unde exporta, în mod susținut, timp de sute de ani, către Imperiul Otoman sau Imperiul Țarist resurse ce astăzi ar valora sute de miliarde de euro…

Eu aș spune, mai de grabă, că n-am avut strălucire. De fapt, că ne-am pierdut strălucirea, ne-a fost furată, și de-abia acum începem să o regăsim, înlăturând efectele principiului manipulării al istoriei:

În manualele de istorie nu trebuie amintit care dintre domnitori a servit sau a vrut să servească binele țării. Se va insista pe lăcomia și răutatea oricărui rege, pe efectul nefast al monarhiei și pe lupta poporului asuprit.

Directiva 35 a NVKD

Voi ce părere aveți?

8 Comentarii

 1. George Damian 17 martie 2012 la 13:47 - Raspunde

  Nu cred că ne-a furat nimeni strălucirea. S-a mânjit puţi, dar se curăţă.

 2. joita lucian 18 martie 2012 la 12:07 - Raspunde

  Parerea mea este ca inca mai sunt sanse sa ne reenim..sa stralucim cum am facut-o o data..dar depinde de noi..de toti… stii cum se spune cu un ghocel nu se face primavara!

 3. Larisa 19 martie 2012 la 00:09 - Raspunde

  Eu sincera nu stiu ce sa mai zic daca se va curata sau daca nu dar un singur lucru il pot spune nu situ unde se va ajunge Romania.

  • Robin Molnar 22 martie 2012 la 08:36 - Raspunde

   E ca și cum ai spune că nu știi dacă apa e dulce sau sărată, dar știi că e udă.

 4. Mircea C. 23 martie 2012 la 13:36 - Raspunde

  Nu zic ca nu am avut sau nu avem oameni de valoare, dar de obicei aia nu ies in fata, si nici nu au elementele senzationaliste atat de dragi presei facute cu curul. Medaliile de aur la saloanele de inventica se dau pentru participare, altfel nu-mi explic cum pacaliciul de Ancu Dinca [care a inventat laserul biologic or whatever, pe baza de plante si par de pisica :)) ] e plin de medalii de genul. Prima ta sursa e varza. Mai jos un citat relevant :

  Ion Scripcaru, strungar si lacatus mecanic din satul Uzunu (Giurgiu) nu gaseste de 4 ani 15.000 USD pentru a-si realiza inventia epocala (pana la proba practica): motorul care nu consuma nimic! Acesta ar trebui sa functioneze pe baza gravitatiei, fiind in fapt “instalatie mecanica amplificatoare de putere, capabila sa transforme forta statica gravitationala in lucru mecanic”. “S-ar inchide toate centralele nucleare”, spune el. Numai ca OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) a refuzat sa-i breveteze inventia in lipsa unei machete functionale, doar pe baza schitelor. Petre Roman si Ministerul Cercetarii si Tehnologiei l-au tratat cu indiferenta (1997), iar sponsorii nu se inghesuie (ca si statul) sa-i asigure cei 15.000 USD necesari…

  Ca o paranteza a mea, ma mir cum de OSIM-ul i-a dat totusi brevet lui Ancu, dar n-a mai vrut la Scripcaru :))

  • Robin Molnar 27 martie 2012 la 08:30 - Raspunde

   Sunt total de acord cu tine. Nici eu n-am putut-o spune mai bine!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.