Știu cum putem învinge PSD-ul

Devine din ce mai evident, pe zi ce trece, că numărul opțiunilor la care putem apela, ca formă de protest, este în scădere. Cel puțin aparent, așa pare. Adică, devine din ce în ce mai stringentă nevoia unor acțiuni violente, iar acestea ar fi greșite. Cel puțin până în momentul în care statul ar deveni violent.

Pe de altă parte, excluzând violența, putem învinge PSD-ul apelând la metode non-violente, testate și încercate, și fiecare, în funcție de pregătire, de hobby-uri și de pasiuni, poate să-și aleagă câteva, dintre cele 198, pe care să le practice singur, sau cu prietenii.

Ăștia ne dau pâine și circ. Hai să fim mai deștepți decât ei și să facem un carnaval din fiecare protest:

 1. Cum ar fi ca protestul să fie deschis de o paradă a cățeilor?
 2. Cum ar fi ca protestul să fie deschis de o echipă de dansatori, cu coregrafie?
 3. Cum ar fi, de exemplu, să facem schimb de adrese? Ai o rudă care votează cu PSD? Dă-mi adresa și câteva date despre ea, ca să pot să-i scriu ceva personalizat, și-i voi scrie o scrisoare, chiar i-o voi expedia prin poștă, iar tu vei face la fel, pentru mine.
 4. Nu ar strica să avem efecte de lumini făcute cu telefoanele. Gen: un fel de orgă de lumini care să aprindă blițul telefonului în funcție de nivelul de zgomot? Desigur, lumina ar trebui să fie complet stinsă la 90 de decibeli și complet aprinsă pe la vreo 110,
 5. Să trimitem pachete cu ajutoare. Nu, serios, dacă asta funcționează, asta trebuie să facem. Facem o bază de date cu oamenii ținuți în sărăcie și le trimitem o mână de ajutor, ca să nu se mai spună că “numai ăștia ne dau”.
 6. Cum ar fi dacă USR ar organiza la Palatul Parlamentului o expoziție de caricaturi pe tema “Noaptea, ca hoții!” ? 
 7. Cum ar fi dacă fiecare protest ar avea și o latură culturală? De exemplu, într-un colț am putea organiza o expoziție ad-hoc. Caricaturi, căni pictate, timbre, nu contează ce!
 8. Oamenilor trebuie să le vorbim pe limba lor, dacă vrem ca mesajul nostru să ajungă și la ei. Câțiva maneliști mai cunocuți ne-ar ajuta mult, dacă s-ar implica și ar băga o paradă de bășcălie în piesele lor. Desigur, tot cu tema “Noaptea, ca hoții!”. Dacă asta trebuie să facem, manele, credeți-mă, le vom face.

Făcând protestele interesante, vom învinge PSD-ul, iar PSD-ul nu poate lua măsuri împotriva unui curent cultural, oricât de mult s-ar chinui. Deci da, putem învinge PSD-ul doar creând un curent cultural de masă, de protest cu dans și voie bună. Important este că putem învinge PSD-ul. 

Mai mult decât atât, pentru că PSD-ul are acces și la bani și la forțe de opresiune, devine imperativ să putem învinge PSD-ul, iar cultura este singura armă eficientă care ne-a rămas.

La luptă!

7 Comentarii

 1. ice4you 10 februarie 2017 la 12:04 - Raspunde

  Mda … doua postari in SPAM, oare si asta? :))) Nu de alta da ma las pagubas …

  • Robin Molnar 10 februarie 2017 la 12:11 - Raspunde

   Spam? Din cauza unor cuvinte cheie? Sau mi-a făcut careva un cadou?

 2. ice4you 10 februarie 2017 la 12:38 - Raspunde

  Nu stiu prietene … dar nu prea imi mai apar posturile pe la tine in ulitma vreme si banuiesc a or fi oprite prin spam. Unul avea un link in continut ce e drept la blogul meu, dar alelalte nu … unul fiind pe la problema ta legata de faptul ca inca ai baterie la masina.

 3. Nautilus 15 februarie 2017 la 14:30 - Raspunde

  Bătrânul Niccolo Machiavelli ar fi zis că toate metodele de a face circ pe tema PSD nu fac decât să îi înfurie pe susținătorii lui devotați, talibani. Astfel încât cea mai sigură metodă de a învinge PSD este să nu faci nimic. E unul din puținele lucruri care îi decredibilizează, faptul că îi lași să facă tot ce au promis și ei nu vor face mare brânză.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.