Tensiuni interetnice în Ardeal

Dar nu e cum se vede de la București, cu tensiuni interetnice între unguri și români, ci cu tensiuni interetnice între unguri și români pe de-o parte, și țigani pe de o altă parte.

Vă mărturisesc că nu voi fi deloc surprins de ziua când, în Ardeal, primii hoți vor fi omorâți de populația furioasă, indiferent de etnie. Spun asta pentru că aici obrazul are o altă valoare, iar neobrăzații sunt priviți și tratați ca niște inutilități de care e bine să te scapi.

Cei patru din imaginile de mai sus mai trăiesc doar pentru că oamenii mai au un pic de respect pentru autoritate și nu i-au dat foc secției de poliție, cu  tot cu personal și hoți, că altfel povestea era alta.

Oricum, singurii eroi din povestea asta sunt, indubitabil, polițiștii. O mână de oameni s-a opus unor hoarde nervoase ce căuta nu justiție, ci sânge, ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze. Totuși, întrucât așa ceva nu se întâmplă prea des, se pare că autoritățile nu țin să ia măsuri, în ciuda faptului că este a treia oară într-un deceniu când în Ardeal furia populară izbucnește cu iz de moarte.

Când, peste câțiva ani, va muri primul om linșat, șeful poliției care va fi atunci, eventual și Ministrul de Interne de atunci vor plăti pentru asta cu demisii.

Dar oare chiar ei, peste ani, vor fi vinovați pentru situația ce se va fi construit în ani și ani de zile de umilințe și fărădelegi?

P.S. Și reversul medaliei

4 Comentarii

 1. Nautilus 02 octombrie 2012 la 14:15 - Raspunde

  Cum se explică înmulţirea bruscă a ţiganilor la nord de Carpaţi în ultimii 20 de ani, în contrast cu pretenţia prietenilor noştri palincari şi mâncători de slănină că adevăraţii ţigani sunt sudicii?..

  ~Nautilus

  • TNH, mâncătoarea de slănină cu ceapă, cu sau fără brişcă 02 octombrie 2012 la 19:23 - Raspunde

   Nu-i adevărat că adevăraţii ţigani sunt sudicii, nu trebuie să bagi în seamă orice ardeleam prost care s-a mutat sau nu în Bucureşti şi care zici c-a pus coada la prună pentru că a avut norocul să se nască ardelean. Eventual sunt mai mulţi ţigani printre sudici, asta da.

   În rest, pălincar şi mâncător de slănină sunt calităţi, să ştii.

 2. Moga Florin Marius 02 octombrie 2012 la 23:42 - Raspunde

  Mai rar vezi un om să se zbată să intre în maşina poliţiei :))

  • Robin Molnar 09 octombrie 2012 la 08:14 - Raspunde

   =)) Da, foarte rar. Parcă și striga: – Băgați-mă în dubă, ce mai așteptați?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.