Un aspect asupra căruia ar trebui să reflectăm

În timp ce la noi se fac mitinguri pro-viață împotriva drepturilor femeilor de a alege ce fac cu trupul lor și împotriva dreptului oamenilor de a decide, în caz de boală în stadiu terminal, întreruperea vieții și curmarea suferinței, în timp ce BOR cere o jumătate de miliard de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului Prost și în timp ce BOR, primind banii, cere oprirea finanțării cercetării pe celule stem și embrioni umani, în SUA e organizează mitinguri pro-rațiune.

În timp ce în SUA oamenii luptă pentru dreptul lor de a nu li se impune nimic pe criterii religioase, prea-pioșii și prea-toleranții noștri frați creștini luptă pentru interzicerea unor drepturi și slăbirea unor libertăți fundamentale întocmai din motive religioase.

În timp ce în SUA se formează Ziua Rațiunii, noi mai băgăm o Florie sau un Sfânt Ilie (dracu știe!) la lista de sărbători naționale și libere.

Și în timp ce unii fragmentează atomul la CERN sau trimit sonde în afara sistemului solar, noi scoatem evoluția din manuale, scoatem logica și impunem obligativitatea orelor de religie.

Oamenii trebuie să se întrebe dacă nu cumva sunt religioși/ credincioși pentru că au crescut într-un sistem ce favorizează credința oarbă în detrimentul rațiunii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.