7 Comentarii

  1. JMarius 20 mai 2013 la 14:55 - Raspunde

    In Bucuresti a fost mai rau la noaptea muzeelor. La Antipa era o coada imensa, motiv pentru care nu m-am chinuit foarte tare si am zis ca mers intr-o alta zi pe acolo. Am vizitat Muzeul CFR (care are una dintre cele mai faine machete cu trenuri pe care le-am vazut) – https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/971893_10201161121532367_183002520_n.jpg

    Pe langa asta, am mai fost si la Biblioteca Nationala, unde am stat jumatate de ora la coada, dar a meritat, tinand cont ca am apucat sa aflam ceva detalii interesante despre cum a fost infiintata si ce s-a intamplat cu ea de-a lungul anilor.

    E interesant cum un astfel de eveniment scoate oamenii pe strazi. Cred ca mai bine de jumate de milion de oameni erau pe strazi sambata noaptea in Bucuresti.

  2. TNH 20 mai 2013 la 19:40 - Raspunde

    5. Aşa, şi ce era rău în faptul că îi minţeau pe cei de la Securitate? Era cumva lipsit de etică să-i minţi pe oprimatori? Sau care e problema dacă restul erau laşi? Scrie undeva că toţi trebuie să fim curajoşi? Cred că asta mă enervează de fiecare dată, să văd oameni cu c*aie care aruncă lături în cei care n-au.

    Eu zic că fiecare ar trebui să-şi asume actele de bravură şi să nu mai aştepte susţinători. Dacă eu, femeie, sunt bărbată şi merg până în pânzele albe dacă aşa vreau, fără să blamez pe nimeni că nu vrea să vină cu mine, cred că un bărbat ar trebui să poată la fel. Revenind la articol, era mai bine dacă oamenii erau turnători cu adevărat, ca Voiculescu?

    Unii oameni nu au curajul printre calităţi, poate ar trebui să-i apreciem pentru calităţile pe care le au, nu să-i scuipăm deoarece n-au avut curaj şi acum le este ruşine să-şi recunoască trecuta laşitate.

    • Robin Molnar 20 mai 2013 la 20:00 - Raspunde

      Nu este rău că mințeau. Este rău că erau colaboratori ei securității și, când mințeau, mințeau ca să-i sape pe alții, pe degeaba, nevinovați.

      Și apoi au mințit spunând că nu se putea altfel.

    • Nautilus 08 februarie 2014 la 10:24 - Raspunde

      “Actul de bravură” e relativ.

      Atunci, băetzaşii lu’ Secu’ puteau fi duşi cu preşul între anumite limite, fiindcă nu deveneau violenţi atât de uşor.

      În zilele noastre, dacă te pişi pe ce nu trebuie (spre exemplu pe cruce), băetzaşii lu’ Nea Sataniel Preafericilă te bagă 4 ani şi jumătate la bulău. Asta dacă mai ajungi să te încătuşeze oamenii legii, şi nu te linşează pupătorii de moaşte mai înainte.

      Depinde şi faţă de cine o faci pe viteazul.

  3. TNH 20 mai 2013 la 20:23 - Raspunde

    Da, să zicem că au minţit când spuneau că nu se putea altfel, nu am de unde să ştiu asta, dar îl cred pe cuvânt pe autorul articolului. Problema e, citez, “Ba chiar, am bănuiala supremă că poate minţeau chiar şi când turnau”. Cum ar veni, nici măcar nu turnau cum trebuie, adică făceau lucrurile de mântuială. Dacă să minţi Securitatea e mai grav decât să torni adevărul la Securitate, nu cred că mai are rost să adaug ceva.

    • Robin Molnar 20 mai 2013 la 20:28 - Raspunde

      Problema mea nu este musai că mințeau când turnau, ci că obțineau foloase.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.