Brățările de plată contactless de la BT

Cu ocazia Untold, cred, cei de la Banca Transilvania au lansat niște bărățări de plată contactless, care mi s-au părut deosebit de interesante. În principiu, ele diferă de brățările de plată de la festival.

Astfel, dacă la Untold, brățările de plată contactless erau un fel de segmente din niște carduri Visa contactelss emise de BT, cam de mărimea unui SIM, prins textil, brățările de plată contactelss de la BT non-festival sunt diferite din mai multe puncte de vedere:

  1. Cred că brățările de plată de la Untold erau rezistente la apă. Adică sigur. Spre deosebire, acestea despre care vorbesc nu cred că sunt.
  2. Cardul Visa asociat contului de debit este diferit de un card normal, prin aceea că permite detașarea unei părți din card, semi-decupate, care se introduce într-un mic dispozitiv, care se introduce în brățara de plastic.
  3. Din ce-mi dau seama, cardul în sine nu este contactless, ci doar smart, adică cu cip și criptare, iar dispozitivul negru în care acesta se introduce îl face contactless. Ca atare, nu cred că este rezistent la apă.
  4. L-am folosit la plată, la Mega Image.
  5. Personal, îl folosesc pe cel negru, nu pe cel albastru.
  6. Până la 100 de lei pe tranzacție nu cere PIN, apoi cere PIN-ul cardului de debit asociat contului.

De ce îmi este util? Pentru că eu oricum prefer plata cu cardul, deci dacă vreau să mă duc undeva să-mi iau o bere nu este nevoie să-mi car și portofelul cu mine.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.