DDoS în Renania de Nord – Westfalia

Nu s-a dat la știri, acum trei zile, de dimineață, mi-a căzut internetul fix de la Unitymedia și telefonia mobilă de la Digi Mobil, iar telefonia mobilă de la Vodafone mergea, dar gâfâia.Acum, este foarte improbabil ca telefonia mobilă să cadă, și este și mai improbabil ca telefonia mobilă să cadă simultan cu internetul fix.

Din alte surse, am aflat că mai mulți furnizori de internet din Renania de Nord – Westfalia au fost atacați cu un atac de tip DDoD (Distributed Denial of Service) vreme de aproape două zile.

Mi se pare foarte grav că un stat (Germania este un stat federal, Renania de Nord – Westfalia este un stat care face parte din federație) este supus unui atac cibernetic de o magnitudine atât de mare încât să nu mai meargă telefonia, nici fixă, nici mobilă, în timpul unei lungi perioade de caniculă, să nu poată lumea suna la 112 în caz de urgență.

Din câte am înțeles, mai mulți operatori de rețele au fost afectați.

2 Comentarii

  1. Mălin 02 august 2018 la 22:01 - Raspunde

    Meh și-a luat-o OVH care are capacitate de 8TB pe întreg fluxul și un bug pe peering-ul dintre OVH și Telefonica a făcut posibil un atac suficient de puternic încăt să afecteze Cloudflare și Amazon AWS și tu te miri la o chestie de ISP local? Păi 90% din ISP-uri au echipamente vechi, recondiționate, vulnerabile și prost întreținute care riscă să facă probleme și dacă bate vântul puțin mai tare…
    În altă ordine de idei, pe vremuri am învâțat că în ceea ce privește DDoS-ul nu contează întotdeauna cât de puternic dai ci mai ales unde anume dai. Dacă dai într-un punct cheie de pe rută e suficient să-ți atingi scopul și fără sa apelezi la un atac volumetric colosal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.