Și totuși, poliția română merită zero stele

Am avut suficiente locuri de muncă, încât să știu o chestie foarte importantă care ține de etica muncii, și anume că niciodată, sub nicio formă, nu trebuie să accepți să fii condus de unul sau mai mulți imbecili.

De aceea, nu înțeleg de ce polițiștii se lasă conduși de tot felul de interlopi, analfabeți sau rău-voitori. Ce, nu s-a inventat greva? Nu s-au inventat sindicatele? Nu s-a inventat oprirea tuturor politicienilor pe toate străzile, la control?

Singurul motiv pentru care niște profesioniști acceptă să lucreze pentru pramatii este acela că ei nu sunt, de fapt, niște profesioniști. Și nici n-au curajul să fie cu adevărat în slujba cetățeanului, căci a fi în slujba cetățeanului înseamnă și să fii liantul dintre siguranța națională și comunitate, iar nu parul cu care politicienii își rezolvă disputele pe care le au cu societatea civilă.

Însuși faptul că trebuie să discutăm asemenea aspecte elementare ne spune că poliția română este o instituție de zero stele, care încă nu și-a însușit nici măcar atributele de bază într-o societate așezată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.