Apropo de rege și monarhie, cred că pe undeva am greșit

După cum probabil vă amintiți, la moartea regelui Mihai, am fost deloc reverențios. Și totuși, observând ceea ce se întâmplă în jur, cred am greșit și cred că înainte ca regele Mihai să părăsească țara, înainte de toate l-a părăsit poporul.

Cred că, așa cum astăzi oamenii abdică de la idei precum libertate și toleranță pentru a se adânci în populism, acum șaptezeci de ani, oamenii renunțau la ideile liberale pentru a adânci în comunism.

Cumva, populismul este o continuare a comunismului de atunci, văd că oamenii pun botul la el și constat că așa cum prea puțini au apărat atunci monarhia, prea puțini apără acum republica asta, câtă este ea acum și câtă ne-a mai rămas.

Firește, în continuare cred că sunt lucruri care i-ar putea fi imputate monarhiei, în continuare nu cred în monarhie, dar cred că principalul vinovat pentru trecutul nostru îngrozitor este acest popor înfiorător.

S-ar putea, gândul acesta nu-mi dă pace și nu pot să-l exclud, ca monarhia să fi fost și ea victima imbecilității populare, la fel cum au fost toți marii oameni de stat uciși de comuniști.

4 Comentarii

  1. Mălin 02 august 2018 la 10:29 - Raspunde

    Poporul, sau măcar un procent suficient de mare al poporului e mereu complice în astfel de situații. Fără complicitatea acelei părți, ascensiunea tiranilor și bandiților în funcții cheie n-ar fi posibilă.

  2. Nautilus 19 septembrie 2018 la 10:31 - Raspunde

    Ar trebui întrebat viteazul popor român verde și ortodox de ce a renunțat la ideile liberale pentru a se adânci în dictatura regală.

    Nu de alta, dar când se împușcă lumea pe la spate în stradă și se arde la crematoriu sau se îngroapă în var nestins, abia se pregătește drumul pentru război, holocaust, ocupație militară, comunism…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.