Hai, că deja Apple se dă în bărci

Nu scriu despre Apple, pentru că nu sunt fan. Din motive profesionale, însă, am de-a face cu ei, și tot din motive profesionale mi se pare stupid ca laptopul să aibă un singur port USB.

În primul rând, atunci când faci software development, chiar și pe iOS, ai nevoie de mouse. Sigur, unii utilizatori sunt obișnuiți cu touchpad-ul și au precizie pe el, dar majoritatea, însă, nu. Ceea ce impune utilizarea unui mouse.

Bun, faci development pe iOS și trebuie să instalezi aplicația pe telefon. Folosind portul USB. Care-i deja ocupat. Așa că-ți conectezi un hub USB. În afară de ăsta, mai toate hub-urile USB sunt urâte cu spume. Și pentru ce? Să obții ce? Un laptop frumos conectat la o măgăoaie de prost gust care să-ți mai ocupe 100 – 200 de centimetri pătrați de birou, deși spațiul este, deja, destul de puțin?

Nu mai bine mai ofereau încă un port USB?

Și încă ceva, porturile USB au prostul obicei de a se strica, din cauză că nu toate dispozitivele de pe USB sunt certificate. No, și să zicem că ți se arde singurul port USB de la Macbook. Ce faci?

Iar despre Apple Watch nici n-are rost să mai vorbesc, pentru că este un gadget la un gadget. Vă dați seama? Acum până și jucăriile au jucării. Ce urmează? Accesorii pentru jucăriile jucăriilor, desigur…

3 Comentarii

 1. Atti 10 martie 2015 la 17:11 - Raspunde

  In cazul in care singurul port de pe Macbook iti face cu manutza, suni un prieten. De exemplu, pe mine.

  E o placa de baza de doi lei si un rahat de la Foxconn, placa de baza care cu foarte mici modificari o gasesti in alte N+1 notebookuri de pe piata. Nimic special la el. De obicei se strica o serie de trei sigurante, se schimba in juma de ora.

  Oricum, eu sunt de parere ca Apple vinde cacat cu design frumos. Asta uitandu-ma la ce e in ele inauntru, ma pis cu bolta pe carcasa lor frumoasa de aluminiu. Si pe sistemul ala de operare cu mai multe petice decat material original, ce sa mai zic. Ma lipsesc.

  Tu insa Robin, esti obligat sa lucrezi cu ele. Deci hub-uri si matze all the way.

 2. Dusmanul 12 martie 2015 la 03:16 - Raspunde

  Sau folosesti un mouse cu bluetooth 😀

 3. Cristi 18 martie 2015 la 11:26 - Raspunde

  Sa fiu sincer cred ca unele companii sunt facute doar pentru anumite state, continente…
  Spre exemplu apple nu prea are ce cauta in Europa, ma gandesc ca in America mentalitatea It istilor este alta, solutionarea problemelor tehnice in ceea ce privieste repararea unui pc este alta si tot asa…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.