Raspberry Pi

Raspberry Pi este numele unui micro-computer de dimensiunile unui breloc, computer dezvoltat de către Raspberry Foundation în Regatul Unit și se vrea a avea un preț 25 de dolari, sau 20 de euro, sau 15 lire sterline. Adică moca.

Nu știu alții ce au de gând să facă cu ele, dar mie mi-ar plăcea să-mi iau o ghirlandă de ele și să le conectez la mai multe hub-uri USB formând o structură bine-definită și să-mi fac un centru de cloud computing experimental, primul din Valea Jiului, dacă nu din țară. Da, o să-l asamblez pe tren și o să-i dau drumul în Petroșani.

De fapt, cred că o să-l alimentez direct de pe tren, dacă o să am curent, creând, astfel, primul centru de cloud computing portabil sau, oricum, mobil. Aș fi “king of the hill”, cum ar zice englezul, un fel de Batman al tocilarilor IT-iști și un fel de Zeus al profesoarelor de informatică.

Acum, pe bune, câte chestii s-ar putea face cu așa o jucărie! Și o vreau, pe bune că o vreau. Nu doar că ar fi inedit, dar aș putea să-mi scriu articolele și să procesez fotografiile aproape oriunde.

Sincer, mie mi-ar plăcea așa ceva. Sincer. Vouă v-ar plăcea să vă jucați cu un micro-computer de tipul lui Raspberry Pi? Ce ați face pe el/ cu el? Player de mașină? GPS? Centru multimedia pe bicicletă? Ce?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.