Spicuiri de la Congresul Mobilității

Zilele acestea la Barcelona are loc Congresul Mondial al Mobilității (Mobile World Congress). N-am urmărit cu interes desfășurarea, dar câteva lucruri mi-au atras atenția:

 1. Se pare că Alcatel încă mai are ceva de zis în domeniul telefoniei. Au scos un model de telefon inteligent din gama Alcatel One Touch de numai 6.45 milimetri grosime sau un model cu ecran Full HD de cinci inci.
 2. Tot legat de Alcatel, aceștia au scos și telefoane pe noul sistem de operare Firefox OS. La o adică, dacă Google Android este plin de aplicații malware, iar dacă Apple iOS sifonează către guvernul SUA toate detaliile utilizatorilor dispozitivelor sale, o alternativă decentă ar putea fi acest Firefox OS.
 3. Ah, și ultima legată de Alcatel: în magazinul Vodafone nu văd niciunul, în timp ce la Orange văd. Să fie semn c-ar trebui să mă portez?
 4. Totuși, pentru mine este mai interesant telefonul Nokia Lumia 520, un telefon inteligent cu Windows Mobile – deci care se înțelege cu XBox-ul – la 169 USD. Delicios.
 5. Și tot vizavi de Nokia, aceștia au venit cu un telefon simplu, capabil să stea o lună în standby. Cred că acel telefon consumă mai puțină energie decât pierde acumulatorul în mod normal prin descărcare naturală. Plus că va fi ieftin. Cred că oricine și-ar putea lua unul, în caz de ceva să aibă  pe ce pune mâna. Desigur, nu va fi 65 de lei, ca-n articol, fiindcă se vinde cu TVA. Ieftin, oricum, un chilipir, oricum, dar nu-ți poți lua unul dintr-o alocație (cât mai e alocația de stat pentru copii, zilele astea?).
 6. Toți jucătorii de pe piața tabletelor au anunțat produse mai bune, mai multe și mai ieftine. Toți îs idioți! Cu toții pun pe tabletele ieftine ieșiri HDMI. Câți oameni de condiție modestă au HDMI? Exact, sunt la fel de idioți ca ăia cu Raspberry Pi și ăia de produc nanocomputere cu Android, pe care le numesc playere TV. Toate au HDMI, deși cei care le-ar putea, la o adică, folosi pe post de computere – pentru că aia sunt! –  au televizoare cu mufă normală, compozită sau S-Video. Da, dacă vă întrebați, n-am nimic cu HDMI prin casă pentru că, îhî, n-am televizor.
 7. Asus a lansat niște produse interesante, la fel și HP și la fel și ZTE, deși astea, ultimele, nu știu cât de calitative sunt. De Google, Motorola, Sony, LG și Apple n-am auzit mai nimic ce să rețin fără să caut pe Google.
 8. Zero producători au venit să zică: – Bă proștilor, am inventat niște acumulatori mai buni, să vă țină telefoanele mai mult de o zi!

2 Comentarii

 1. TNH 26 februarie 2013 la 11:13 - Raspunde

  Când o să apară, îmi iau şi eu un Nokia 105. N-am avut niciodată Nokia, sper să mă descurc cu el.

  • Robin Molnar 02 martie 2013 la 15:11 - Raspunde

   Cred că va fi bunicel. Numai că nu sunt sigur dacă se va vinde și la noi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.