Windows 10 Creators Update este oarecum inutil

Ieri, Microsoft a lansat Windows 10 Creators Update. Eu, de fapt, l-am instalat încă de săptămâna trecută, iar după o săptămână de folosire sunt ușor dezamăgit de tam-tam-ul care se face în jurul lui:

  1. Game recordingul merge doar pe anumite versiuni de Windows 10. Eu am Windows 10 Pro N, adică neutru, iar partea de multimedia nu este funcțională, de-abia peste o săptămână, cel mai devreme!, va fi publicat și pachetul necesar pentru multimedia, așa că jet. Se activează din Setări > Gaming/ Xbox.
  2. Singura funcție cu adevărat utilă este Night Light, sau Lumină de Noapte,c are reduce din lumina albastră specifică monitoarelor. Util. Totuși, s-ar putea să fiu subiectiv dacă spun că f.lux merge mai bine. Este în bara de notificări.
  3. Implicit, o opțiune utilă este dezactivată, aceea care permite curățarea automată a spațiului. La Setări > Stocare o găsiți.

Altceva nu am găsit interesant la acest release, Windows 10 Creators Update fiind mai de grabă un release de marketing care pe mobil va ajunge doar în ultima săptămână din Aprilie, ceea ce înseamnă că pe Lumia 950XL mi-aș dori doar funcția de Lumină de Noapte și nici aceea nu cred că o să ajungă. Dar poate sunt eu pesimist.

În fine, pentru ITști, Windows 10 Creators Update vine cu o chestie utilă: în bash, se poate face update la Ubuntu 16 LTS. Am făcut-o azi, e simplu și eficient, iar acesta va funcționa chiar și mai bine (dacă l-ați folosit până acum, știți că avea unele mari probleme, însă acum s-au cam rezolvat).

Și apropo de Paint 3D, cu care se face mare tam-tam, nu funcționează în România, deci jumătate din ceea ce inovează Windows 10 Creators Update este nefuncțional la noi, în ciuda articolelor în limba română promovate de Microsoft România. Mersi, traducerile nu-mi țin loc de utilitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.