Atrocități

Am povestit deja despre cum, în China, fetițele sunt fie ucise sau lăsate sistematic să moară de foame, fie lăsate în grija statului. Continuăm lista atrocităților cu India…

Acolo, lista de drepturi a femeilor este nul de lungă, ceea ce este oarecum de așteptat, ținând cont că la ei soția se împarte și cu frații (și nu e glumă, dacă unul dintre frați se însoară iar restul nu, toți frații au dreptul să fu*ă la nevasta ăluia, iar el n-are voie să se opună, că așa e tradiția).

Revenind, acum vreo trei săptămâni, o fată de douăzeci și trei de ani din India a fost violată într-un autobuz din Delhi de către o gașcă de XYgreci (nu pot să le spun bărbați). Timp de mai multe ore. În timp ce fata implora îngăduință, iar șoferul ținea ușile încuiate, să nu fugă. Mai multe ore, așa. Că agresorii probabil nu aveau nicăieri de mers, cum ar fi la muncă, și doar o ardeau așa, prin public…

Amu, fata a murit, pentru că agresorii nu doar că au violat-o cu sălbăticie mai multe ore, după cum spuneam, dar au și maltratat-o c-o bară metalică în zonele intime, producându-i sângerări masive și infecții ce, după săptămâni de chin și spitalizare, aveau să o răpună.

Atroce.

Dar stați, că mai e.

Din câte se pare, societatea indiană nu dispune de niciun mecanism de luptă împotriva violurilor, pentru că acestea sunt atât de cotidiene și sunt considerate atât de firești, precum e jegul pe sub unghiile de la picioare, când umbli desculț pe străzi.

Implicația și mai atroce este că cine știe câte femei, sute de mii sau milioane, vor mai avea de suferit de pe urma înapoierii civilizației indiene în materie de drepturile femeilor.

Desigur, anumite ONG-uri organizează petiții prin care să-i spună guvernului indian că nu e bine ce se întâmplă. Mi-e teamă că dacă n-a văzut asta, deja, șansele de evoluție sunt mici. Țineți mine, la noi primele legi împotriva violului s-au dat acum câteva sute de ani:

“Celui ce va fi prins cu ștromeleagul învârtoșat primprejurul părților fătătoare ale muierii i se va tăia scârbavnicul mădular, întru veșnica lui nefolosință.”

După părerea mea, o societate este cu atât mai puțin barbară, cu cât are mai puține diferențe între membrii ei, indiferent de sex, religie sau alte aspecte ce țin de chestiunile date individului la naștere.

În fine, ce fel de viitor are o țară în care femeile sunt doar carne?

12 Comentarii

 1. joita lucian 14 ianuarie 2013 la 12:34 - Raspunde

  Nu stiu asta cu copii care sunt lasati sa moara….eu unu le-as dac pedeapsa pe viata nu i-as omora …ca sa traiasca cu povara copiilor lasati …asa!

  • Robin Molnar 15 ianuarie 2013 la 08:45 - Raspunde

   Păi no, la ei viața umană are o altă valoare.

  • Robin Molnar 15 ianuarie 2013 la 08:46 - Raspunde

   Da, uitasem să dau link și spre noul incident.

 2. Nora Vaum 14 ianuarie 2013 la 20:39 - Raspunde

  Am auzit și eu de aceste cazuri și, sinceră să fiu, nici nu am puterea să mă gândesc la ele. E incredibil de ce este capabilă ființa umană.

 3. brontozaurel 14 ianuarie 2013 la 23:05 - Raspunde

  Intre timp, in Europa civilizata, unde avem legi, nu se primesc decat 6 ani de inchisoare…

 4. Ciresica 15 ianuarie 2013 la 11:57 - Raspunde

  Din pacate nu e singura tara- nu uita brazilia sau fetele aduse din tarile sarace pt trafic de carne vie.

  Un exemplu destul de macabru este in filmu “devil’s double”(sau ceva asemanator). Eu una am o mare problema cu violatorii si tind sa le doresc sa ajunga carne tocata aruncata la gunoi.

  Din pacate foarte multe lucruri in combaterea acestor barbaritati nu se pot face si asta pt ca mentalitatea lor este una inapoiata din punctul meu de vedere…sau poate merg si ei dupa principiul babelor cretine de la noi: a cautat-o cu lumanarea, din vina ei a fost violata

  • Robin Molnar 30 ianuarie 2013 la 08:28 - Raspunde

   Chestiunea este una destul de complexă. În lumea civilizată, femeile au drept de vot doar de puțin peste o sută de ani. În lumea cealaltă, femeile n-au nici măcar dreptul acesta. Ca atare, nu cred că au prea multe drepturi…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.