Pe șleau, despre accidentul din Apuseni

  1. Nu cred că Adrian Iovan este un erou. Adică, avionul s-a prăbușit, el era la manșă, deci poate că avea o vină. Pe de altă parte, un motor s-a oprit în zbor, deci poate că pilotul nu avea nicio vină și poate că a făcut tot ce i-a stat în putere ca să-i salveze pe ceilalți. Totuși, întrucât există un pic de urmă de îndoială asupra nevinovăției sale, nu pot să-l tratez cu certitudinea cu care-l tratezi pe un erou.
  2. Pe de altă parte, Adrian Iovan este un erou, prin aceea că s-a pus de-a curmezișul unei legi strâmbe și și-a protejat familia, riscând să ajungă la închisoare în urma unui act de auto-apărare. Din punct de vedere social, deci, Adrian Iovan este un erou, prin aceea că ne-a dat o lege normală a auto-apărării. Și-i mulțumesc pentru aceasta.

    Un avion pe post de banner la o agenție de turism din Hunedoara

    Un avion pe post de banner la o agenție de turism din Hunedoara

  3. Legat de studenta Aurelia Ion, unii spun că ea n-avea ce să caute în avion, și că era amanta unuia dintre medici, nici nu contează care. Așa. Înseamnă asta că nu trebuia salvată? Sau că autoritățile sunt competente? Sau că este vina ei că a murit? În niciun caz. De fapt, misterul prezenței ei în acel avion este doar praf în ochi, menit să ne abată de la adevăratele întrebări.
  4. La Ministerul Transporturilor nu s-a organizat, așa cum prevede legea, un comandament de urgență (popular:  celulă de criză), motiv pentru care s-a făcut o plângere penală împotriva ministrului Ramona Mănescu, pentru neîndeplinirea sarcinilor care îi revin, fapt care a dus la moartea a doi oameni. Până la ROMATSA și ISU, Ministerul Transporturilor trebuia să coordoneze treaba, ceea ce nu s-a întâmplat. Practic, după cum spuneam, au plecat boii, au rămas vitele.
  5. Nu vom afla niciodată cauzele reale ale accidentului. Cel puțin, nu de la autoritățile care nu i-au dat nici măcar silința anchetării propice a locului accidentului. Localnicii, mânați de intenții bune, au eliberat locul, dar au șters urmele. În final, vom afla că mortul este de vină, și că operațiunea a decurs perfect.
  6. Mă dezgustă atacurile la adresa doctorului Raed Arafat. Acesta nu era în țară, deci nu a organizat nicio operațiune de salvare, deci îl scoateți vinovat degeaba. Și mă întristează afirmațiile de genul “punem un arăboi în post”. Denotă o îngrijorătoare lipsă de minte. Omul acesta a salvat mai multe vieți decât oricare dintre denigratorii săi, mai multe decât toți la un loc. Să vă fie rușine!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.