Scurtissime (285)

 

 1. NASA va primi un buget de o sută de milioane de dolari pentru a muta un asteroid de pe traiectoria curentă pe o traiectorie în jurul lunii. După ce și-au dat seama că reducerea bugetului NASA a fost o porcărie, americanii dau înapoi.
 2. La faza asta am râs de m-am prăpădit. Sunt, oare, un om rău?

  “Geandra e mâncarea săracilor. Ea se obişnuieşte mai mult în regiunea muntoasă şi în Moldova de Sus, şi se face aşa: se ie hrincă (o bucată de mămăligă rece), se taie felii, se prăjeşte pe-amândouă părţile pe jaratec, fiind preserate cu sare, şi apoi se dumică (se mărunţeşte) într-o strachină. Peste ea se toarnă apă rece şi sare, se mestecă bine şi-apoi se mânâncă.” Cum s-ar zice, un fel de friptură de mămăligă cu sos de apă sărată…

  Descoperă

 3. Cum ar fi dacă românii ar face caritate de 110 milioane de euro pe an? Ar fi cumva, dacă le-ar păsa. Dar nu le pasă, majoritatea sunt niște năpârci lașe și nepăsătoare, comode în semi-analfabetismul lor și reci precum ouăle masculului de focă.
 4. Cât se poate fura din 76 de milioane de euro? Evident, mai mult de 76 de milione de euro.
 5. Guvernul încearcă să salveze mineritul de cărbune din România. Nu este un lucru rău, indiferent de modul în care presa îl prezintă.
 6. Margaret Tatcher s-a dus și nu mai trebuie să suporte o țară prea slabă pentru gustul dumneaei. Printre altele, a închis și ultimele mine din UK, a privatizat tot ce se putea privatiza și, dacă interesul națiunii o cerea, ar fi impus și o taxă pe aer – de aceea a și fost dată jos, după unsprezece ani. De fapt, nu oamenii au dat-o jos, ci colegii politicieni, care s-au săturat să stea pe tușă vreme de un deceniu.
 7. Un pachet din care toată lumea are ceva de învățat.

4 Comentarii

 1. JMarius 09 aprilie 2013 la 16:22 - Raspunde

  Citisem si eu articolul ala si mi-am dat seama ca prin Moldova era saracie mare si p’atunci, daca mancau asa ceva…

  Nu stiu daca o sa mai reuseasca sa salveze mineritul din valea jiului cu masura asta, mai ales ca majoritatea minelor din zona s-au inchis sau sunt pe cale de inchidere. Partea proasta e ca nu prea gasesti alte solutii de dezvoltare economica zonala care sa fie eficiente la numarul de locuitori pe care ii are Valea Jiului de exemplu…

  Margaret Thathcer a omorat mare parte din industria UK si a deschis drumul catre liberalizarea sectorului economic. De aia 15 % din forta de munca din Anglia lucreaza in sectorul economic in acest moment si daca bancile s-ar prabusi, si Anglia s-ar prabusi.

 2. JMarius 10 aprilie 2013 la 21:40 - Raspunde

  Nu am apucat, dar o sa arunc o privire ceva mai incolo, cand am o ora jumate libera, ca sa pot sa il “rumeg” cu atentie. Pana atunci, ramane in bookmark 🙂

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.