Israel, stat terorist

 • Vecinii și rudele au venit să vadă distrugerea sufrageriei de la etajul al doilea, după ce armata israeliană a plantat explozivi în aceasta
 • Vecinii și rudele au venit să vadă ce a mai rămas după raidul israelian - în timpul raidului, familia Aisha a fost ținută în casă, cât timp armata distrugea tot
 • Soldații israelieni au tăiat cu cuțitele mobila din casa familiei Qawasmeh
 • Un copil, marcat de distrugerea din jur, printre ruinele sufrageriei
 • Rudele trec prin culoarul (holul) de la etajul al doilea, unde pereții sunt crăpați în urma exploziilor
 • Rămășitele bucătăriei și sufrageriei de la etajul al doilea - n-a mai rămas nimic, spune Umm Sharif Qawasmeh
 • Masa de iftar (ramadan) a familiei Qawasmeh n-a apucat să fie consumată înainte de a veni armata israeliana să se răzbune
 • Mai multe familii trăiesc în aceeași clădire, iar armata israeliană le-a spart chiuvetele tuturor
 • Bucătăria familei Qawasmeh din care n-a rămas niciun pahar ne-spart
 • Armata israeliană a golit toate recipientele cu alimente din clădire, adică și de la vecinii suspecților, și a aruncat mâncarea pe jos, distrugând atât mobila cât și echipamentele și vesela
 • Armata israeliană a distrus cea mai mare parte a lucrurilor familiei Abu Aisha înainte de a monta explozibili, iar o mașină din apropiere a fost distrusă de explozii
 • Epurarea etnică a palestinienilor în statul terorist Israel

Ce fel de stat este acela care folosește metode teroriste și care, înaintea unei condamnări definitive, aplică măsuri punitive excepționale, mergând până la pedeapsa cu moartea pentru suspecți?

Trei tineri evrei au fost găsiți morți în West Bank. Drept răzbunare, armata israeliană a vandalizat întreg blocul unde se presupune că locuiau suspecții. Adică, armata a evacuat din case familiile suspecților, a montat explozibili și i-a detonat, iar soția și nepoata unuia dintre suspecți au fost rănite în urma deflagrațiilor, iar tatălui unuia dintre suspecți i-a fost întârziat tratamentul oncologic fără motiv.

Îmi pare rău, nu așa trebuie să acționeze un stat de drept, că nu mai suntem în Evul Mediu și pentru acțiunile unuia nu trebuie schingiuită toată familia. Și mai este ceva: statul terorist Israel a acționat împotriva unor oameni, împotriva familiilor acestora și împotriva vecinilor acestora înainte de pronunțarea unei sentințe definitive și irevocabile.

Practic, armata israeliană a pedepsit și suspecți și oameni nevinovați. La o adică, armata israeliană a pedepsit mai mulți oameni nevinovați decât suspecți și în niciun caz nu a pedepsit niciun vinovat.

Pur și simplu, ăștia erau numai niște suspecți. Presupunând că mâine o să găsească alți suspecți, o să-i arunce și pe ăia în aer, cu tot cu familiile lor? Eventual tot așa, până-i decimează pe toți?

Cum a rămas cu prezumția de nevinovăție? Și de ce a distrus casele, proprietățile, care nu erau pe numele suspecților, ci ale altora? Cum, domnule, cum să faci așa ceva? Cum să nu te înfurii când vezi că un stat cu pretenții de civilizație folosește metode teroriste? Ce justificare validă se poate oferi pentru rănirea unui copil care n-are nicio vină pentru ceea ce se presupune că a făcut tac-su?

Mi se pare intolerabil și impardonabil să iei măsuri extreme împotriva celor bănuiți, dar necondamnați definitiv. Asta mă irită, că s-a acționat în afara cadrului legal, s-a mers pe răzbunare, nu pe justiție. Or, un stat de drept fix asta trebuie să cultive – justiția – nu răzbunarea.

De aceea și cred că, dacă te revoltă ce-au făcut israelienii, s-ar putea să fii puțin dușman al statului Israel, și s-ar putea să meriți două bombe-n sufragerie și trei grenade defensive în dormitor, printre altele, în timp ce familia ta este ținută în casă, să asiste la oroare.

Și știți ce mă înfurie cel mai tare? Că niciunul dintre aliații Israelului (SUA, UK, UE) nu se disociază de barbarismele astea!

P.S. Bonus.

__________

Epurarea etnică a palestinienilor în statul terorist Israel

Epurarea etnică a palestinienilor în statul terorist Israel

Ca să scurtăm povestea: cei trei tineri coloniști evrei au fost uciși de niște tulburați palestinieni, care erau extrem de frustrați de epurarea etnică ce are loc în Israel începând cu 1946. Termenul de coloniști înseamnă fix asta: statul Israel i-a mutat pe evrei pe locurile unde trăiau palestinieni, palestinienii fiind mutați în rezervații precum americanii mutau indienii acum două sute de ani. Și, la fel ca și în SUA, și în Israel putem vorbi de un genocid împotriva palestinienilor, deci hai să nu mai presupunem că evreii sunt buni și drepți și nevinovați.

2 Comentarii

 1. Nautilus 03 iulie 2014 la 15:59 - Raspunde

  “Ce fel de stat este acela care folosește metode teroriste și care, înaintea unei condamnări definitive, aplică măsuri punitive excepționale, mergând până la pedeapsa cu moartea pentru suspecți?”

  România.

  Cel puţin după evenimentele din 1888, 1907, 1920, 1933, 1938, 1944-1954, 1980-1989 etc etc 🙂

 2. Nautilus 03 iulie 2014 la 16:10 - Raspunde

  Exemplu:

  “Tot ce avut România ca element de avangardă a fost ucis sau aruncat în temniţă. Stare de asediu. Fără presă. Drept de întrunire numai în prezenţa comisarului. Se scrie şi se discută numai ce poate fi controlat şi aprobat de guvern. Opoziţia? Trei sau patru grupări care contemplă ferestrele palatului regal, de unde se aşteaptă putere şi avere. Iar jos de tot o populaţie în zdrenţe care se teme de execuţii. Deasupra tuturor, o mână de guvernanţi şi armata lor de partizani care deţin întreaga avere a ţării. Sărmană Românie!”

  Panait Istrati, Le Quotidien, 1925.

  De, “interbelicul de aur” semăna al Dracului de bine cu prezentul de Vodafone. (Spui Vodafone şi tragi apa.)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.