5 Comentarii

 1. ice4you 14 mai 2016 la 13:07 - Raspunde

  Eu iti propun fie si pentru dezvoltarea ta personala sa incerci prima oara sa il intelegi pe Dumnezeu ca institutie si modus operandi inainte de a te da cu parerea asupra creatiei LUI. Cele scrise de tine aici sunt pe cat de puerile pe atat de lipsite de substanta. Da na … asa e cand te dai cu parerea despre ceva ce nu ai inteles sau nu reusesti sa intelegi.

  • Tudor 15 mai 2016 la 20:41 - Raspunde

   Detectorul meu de sarcasm nu functioneaza astazi, as dori sa adaugi “/sarcasm” la final, pentru ca nu pot procesa faptul ca raspunsul tau este serios. Trebuie sa fie o gluma proasta.

   “din ce am citit acum mai atent, tu te dai cu parerea asupra creatiei oamenilor” – Desigur, eruptia vulcanica ce i-a ingropat de vii pe locuitorii orasului Pompeii este creatia oamenilor, nu un cataclism natural care are la baza fluxlul magmei si miscarea placilor tectonice.

   Tsunamiul din 2004 e tot creatia umana nu?

   “Ah vai, nu intelegi tu cum opereaza D-zeu atunci cand mor 200.000 oameni nevinovati. Sigur avea un plan pentru ei si tu ca muritor ateu nu-l pricepi!”

   STOP JOC! Nu, nu e vorba de nici un plan. Mai multe persoane s-au aflat in acea locatie geografica fix cand a avut loc cutremurul care a generat tsunamiul. Atat si nimic mai mult.

   Da, cand prezinti lucrurile seci fara implicarea vreunei divinitati, devii un pic dezamagit. Dar noi asa am avansat ca specie si vom continua sa avansam. Cu munca ce implica o serie de date seci si lipsite de viata care nu implica interventia vreunei divinitati.

   De ce planeta noastra are un satelit natural? Pentru ca in perioada incipienta a sistemului nostru solar, planeta noastra si alta planeta si-au intersectat traiectoriile. Atat si nimic mai mult.

   Nu, D-zeu n-a jucat biliard cu planetele din sistemul nostru solar si nici nu le-a dat el vreun avant mistic sa intre in coliziune si sa ne fie noua bine dupa.

   Asa ca orice scuza de tipul “N-ai inteles tu bre planul lui D-zeu de a aduce aceste planete impreuna” este una cat se poate de puerila si care sfideaza intr-un mod agresiv fizica, matematica si chimia care stau la baza universului nostru.

   “habar nu ai despre ce si mai ales CINE vorbesti, esti ca oricare alt om fara dorinta cunoasterii, care atunci cand nu pricepe ceva sau cand nu are pe cine da vina arata cu degetul inspre cer”

   Ok, sa zicem ca eu si Robin suntem aia tampiti. Atunci de ce istoric vorbind orice lucru pe care oamenii nu si l-au explicat l-au aruncat in carca unei divinitati?

   “Primitiv: Nu stim ce e dupa moarte, nu s-a intors nimeni fizic de acolo sa ne spuna cum e”
   “Primitiv profet: STIU EU FRATE! E un rai mare si frumos si un iad urat in care te baga dracusorii in cazan”

   Asta a stat la baza tuturor religiilor. Multe, multe fenomene inexplicabile la vremea lor despre care si-au dat cu parerea, de fapt nu, “certitudinea”, o serie de persoane care nu aveau nici un soi de pregatire sau dorinta de a afla de fapt cauzele naturale ale acelui fenomen. Iar instinctul de turma s-a ocupat de rest.

   Mai vrei sa punem in ecuatie si cum religia crestina a imprumutat o serie de mituri ale altor secte religioase din zona Golfului Persic sau deja o sa ma declari eretic demn de ars pe rug?

   Un ultim exemplu: Soarele din sistemul nostru solar are o viata limitata. Inca 5 miliarde de ani si devine o giganta rosie. E o bomba cu ceas. Si noi am fost pusi langa aceasta bomba cu ceas de o divinitate milostiva care ne vrea binele. Ultimele calcule si masuratori arata faptul ca Universul nostru se va raci per total pana cand va ingheta complet si nimic nu va mai misca in el.

   Practic, D-zeu ne-a legat mainile la spate, ne-a pus o bomba cu ceas la brau si apoi ne-a inchis intr-un frigider.

   Cum se numeste o persoana care ar face acest lucru propriului sau copil? Jigsaw.

   Un sadic dezaxat si nimic mai mult. Un psihopat al carui creier ar trebui studiat imediat pentru a putea gasi cauzele acestui comportament si de ale mitiga pe cat posibil la urmatoarea generatie. Atat si nimic mai mult, in nici un caz o divinitate atotstiutoare.

   Cine a creat Universul?
   “Nu stim inca, dar cu fiecare avans in fizica, matematica si chimie ne apropiem de raspuns” – Acesta este un raspuns cat se poate de corect din partea oricarei perosane cu un minim de educatie si dorinta de cunoastre.

   Cum arata acel raspuns dat de catre o alta persoana care nu are nici cea mai mica urma de dorinta pentru a cunoaste mai mult?
   “Io STIU PRECIS! Dumnezeu a facut Universul, Soarele, Luna si celelalte planete si are un plan divin pentru fiecare fiinta umana de pe planeta asta”.

   Observi ignoranta care duce la o certitudine iluzorie din al-2lea raspuns?

 2. ice4you 14 mai 2016 la 13:12 - Raspunde

  P.S. Imi cer scuze, defapt … din ce am citit acum mai atent, tu te dai cu parerea asupra creatiei oamenilor (radiatii, poluare, inechitate sociala de unde se nasc multe cele descrise de tine) si nu asupra creatiei LUI … cum spuneam, habar nu ai despre ce si mai ales CINE vorbesti, esti ca oricare alt om fara dorinta cunoasterii, care atunci cand nu pricepe ceva sau cand nu are pe cine da vina arata cu degetul inspre cer, desi se declara ateu cand il intrebi.
  Dar … discutia este oricum inutila.

 3. Alina M 14 mai 2016 la 21:32 - Raspunde

  Nu știi că Dumnezeu e responsabil doar de lucrurile bune, iar de cele rele sunt de vină oamenii pentru că sunt păcătoși?

 4. Mihai Todor 14 mai 2016 la 23:49 - Raspunde

  Ironia e că și Dumnezeul ăsta este tot o creație umană 🙂

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.