Dumnezeu să-l ierte? Nu, să-l ia dracul!

Știți cum pot să fi atât de pragmatic și de insensibil la decesul șoferului? Îmi imaginez că mașina pe care a lovit-o era a mea, cu mine la volan!


Nu doar că aș fi murit pe loc, dar din mine ar fi rămas doar fleici de carne, de grăsime și mațe, împrăștiate pe o distanță de zeci de metri! Cred că nici capul nu mi-ar fi rămas întreg, să aibă familia, în caz de ceva, un chip la care să se uite pentru ultima dată.

În locul microbuzului ar fi putut fi un tată singur cu cinci copii, venind de la muncă, sau părintele tău ori vreo altă dragă rudă de-a ta, frate, soră, soț sau soție. Cum te-ai fi simțit dacă, din pricina unor alde ăia, ar fi murit pe nedrept? Sau dacă ar fi căpătat o paralizie completă?

Nu, nu am niciun pic de compasiune pentru idioții care merg cu viteză noaptea, pe ploaie, nefiind odihniți. Deloc. Zero. Ce zero? Minus unu. Din partea mea, să moară toți inconștienții!

De asta am și pus fotografia în clar. Să vadă toată lumea că viteza ucide. Să rămână imaginea pe retină și să prevină – pe viitor – alte atâtea și atâtea drame. Dar nu, nu doar șoferul este de vină, ci și cei ce, aflându-se cu el în mașină,  îi permit s-o calce cum vrea el.

Bă, dacă ții la viața ta, ți-o aperi!

Oricum, șoferul este responsabil de toate viețile din mașină și de toate viețile din trafic, având obligația de a le proteja. Din punctul meu de vedere, un șofer care a provocat un accident mortal, în asemenea circumstanțe, este asimilabil unui criminal. Dacă ar fi mers normal, nici măcar încet, nu s-ar fi întâmplat nimic. Alți șoferi au mers înaintea lui pe drum, alții vor merge după, în aceleași condiții. Așa, din pricina lui, au murit patru oameni. Și apoi el. Ca într-o sinucidere. Astfel, este ucigașul o victimă?!?

Desigur, este păcat c-au murit și ceilalți patru, este păcat că niște vieți s-au risipit, nu sunt absurd, nu sunt o bestie. Dar poate că e mai bine c-au murit, decât să rămână paralizați sau ceva.

Dacă e să fim umaniști, să fim umaniști până la capăt și să ne gândim și la oamenii nevinovați care au avut de suferit din pricina lor, sau care ar fi putut avea de suferit de pe urma lui.

Firește, o asemenea chestiune nu poate fi privită dintr-o singură perspectivă. Eu am privit-o din punctul de vedere al unui șofer care ar fi putut fi spulberat de un conducător auto atât de imprudent. M-aștept ca rudele și prietenii șoferului să vadă treaba asta altfel. Este ceva normal și firesc. Asta nu înseamnă decât că șoferul are, cel mult, circumstanțe atenuante. În niciun caz nu este absolvit de vina de a fi ucis niște oameni.

Greșesc?

P.S. Pentru cocârdeii gicăcontriști: Am circulat noaptea mult mai mult decât mi-aș fi dorit. Pentru a evita pericolele, fie mergi încet, fie mergi în coloană. Dacă nu poți să mergi în coloană, mergi încet, aia e. Din ceea ce se vede, copiii ăștia n-au mers încet, ci au depășit una sau mai multe coloane de mașini, în graba lor. Dacă mergeau în coloană, cu 70 – 80 de Km/h, cum se merge noaptea pe drum european, ce avea?

P.P.S. Dacă pe cineva îl revoltă cele de mai sus: – Foarte bine! Să se revolte, dar să nu calce accelerația.

P.P.P.S. Înainte de locul accidentului, mi se spune, era un panou mare pe care scria “Viteza ucide!”.

_____

Pentru fotografia cu numerele, i-am cerut permisiunea de preluare doamnei Ene Nicoleta, cea care a postat-o pe Facebook, dar până la ora scrierii acestui articol n-am primit niciun răspuns. Fotografia cu microbuzul lovit este de pe site-ul EVZ.

L.E. Am primit și acordul pentru preluare de la doamna Ene Nicoleta. Dânsa spunea că, dacă e să se lase cu înjurături, măcar s-o înjurați pe ea. Eu zic că mai bine mă înjurați pe mine, dacă chiar aveți chef, să nu abuzăm de bunătatea dumneaei.

6 Comentarii

 1. Horatiu 25 februarie 2013 la 08:09 - Raspunde

  Parerea mea ca si pasagerii care nu atrag atentia soferului ca este obosit sau conduce prost din cauza conditiilor sau a alcoolului ,care nu l opresc de mai conduce au si ei partea lor de vina.
  H.

 2. Cipri.S 25 februarie 2013 la 08:46 - Raspunde

  L-a luat deja!

  • Robin Molnar 25 februarie 2013 la 08:48 - Raspunde

   Foarte bine! Mai bine să-l ia pe el, decât pe mine!

 3. ronin 26 februarie 2013 la 11:03 - Raspunde

  retracteaza, esti mai bun de-atat, inteleg mesajul dar retracteaza…..doamne, ce inerte arata cadavrele alea, oameni tineri…of of

  • Robin Molnar 26 februarie 2013 la 11:05 - Raspunde

   Nu eu am scris asta, ci frica mea naturală de moarte…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.