Locuri de muncă pentru absolvenți

Chit că risc să-mi iau niște înjurături, trebuie să o spun și pe aia dreaptă: nu doar statul este de vină pentru faptul că mulți tineri nu-și găsesc de muncă.

De exemplu, după părerea mea, când te decizi să mergi la facultate trebuie să te gândești bine și să-ți programezi viitorul. De exemplu: România are, deja, un aparat de stat gigantic. Crezi că mergând la Administrație Publică îți faci un bine? Te-ai gândit cât de mult se va mai angaja în domeniu? Sau ce vei face peste 10 ani?

La fel, avem facultăți de artă fotografică. Vă vine să credeți? Și sunt și unii care spun că sunt grele. Niște aberații! Se pot face clase de artă fotografică în liceele de artă, de exemplu, nu-ți trebuia o facultate pentru asta. Ce mai? Când termini facultatea de artă fotografică ce faci? Mergi la nunți și botezuri? Îți trebuie musai o facultate pentru asta?

Nu, nu este doar vina statului că ai săi cetățeni habar n-au pe ce lume trăiesc. Îmi pare rău, dar fără o meserie specifică, nu poți mânca o pâine în ziua de azi.

10 Comentarii

 1. Robin Molnar 09 februarie 2011 la 23:30 - Raspunde

  Fix zero comentarii… Suspect. =)) Ia să mă uit în frigider să văd câtă carne am.

  • Mihai Todor 09 februarie 2011 la 23:46 - Raspunde

   Păi no, trebuia să dai și nume de facultăți, ca să aterizeze vrăbiile de pe Google 😛

   • Robin Molnar 09 februarie 2011 la 23:49 - Raspunde

    Universitatea Spiru Haret, Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir… Mai zi și tu! =))

 2. Molnar Bianca-Andreea 10 februarie 2011 la 07:50 - Raspunde

  In Alba Iulia la Universitatea 1 Decembrie (Aprilie) 1918, este Facultatea de istorie si filologie. Eu am cunoscut cateva persoane care au terminat Istorie sau Arhivistica-Muzeologie si nici unul nu si-a gasit de lucru in domeniu. Asa ca….romanii habar nu au pe ce lume traiesc!

 3. Proiecte Case 10 februarie 2011 la 09:30 - Raspunde

  Vreau sa spun ca titlul acestui post este o gluma buna. Trecand peste asta spun ca cine doreste sa munceasca , gaseste un loc de munca, dar se pare ca multor tineri , facultatea i-a facut sa fie foarte pretentiosi, ei cauta numai locuri de munca la birou si care sa fie exact cum au visat ei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.