Nu, nu, astăzi nu

M-am căznit tot weekendul să scriu ceva frumos pe blog, dar n-am avut ce, chiar n-am avut. Adică, dacă aveți cunoștință despre ceva frumos care să se întâmple în lumea asta, dați-mi și mie de știre, că m-am cam săturat să scriu despre trădări naționale, hoții, inepții și să scriu doar de rău, cu doar foarte puține excepții de mesaj pozitiv.

Pur și simplu, n-am vrut să scriu despre inepția cu trecerea Administrației Portului Constanța în subordinea Primăriei Constanța, care este ca și cum Metrorex are trece în subordinea Primăriei București sau precum trecerea Oltchim în subordinea Primăriei Râmnicul Vâlcea sau precum trecerea Companiei Naționale a Huilei în subordinea Primăriei Petroșani… Stupid, n-am vurt, am refuzat pur și simplu, să mai scriu despre asta.

Sau despre Crimeea și Ucraina, pentru că oamenii nu înțeleg că o Românie Reunificată este mai puternică măcar prin aceea că-și poate exercita mai bine interesele geopolitice din zonă. Dar nu, că moldovenii sunt săraci și se perpetuează mitul acela că vom sărăci și noi dacă ne vom uni, fără a se înțelege că, precum în modelul german, o Românie Mai Mare este o Românie Mai Bogată…

N-am vrut să scriu despre cum, în timp ce Rusia invadează o țară, Ponta și alte slugi rusești din Balcani fac o chindie de zile mari pe tema South Stream, o mână lungă prin care Rusia – stat agresor! – își consolidează interesele în Europa, interese geopolitice potrivnice intereselor noastre naționale!

Dar nu, că oamenii nu văd nicio legătură între situația din Ucraina și cea din Moldova și atunci li se pare că bat apa în piuă și încerc să explic și poate pe undeva greșesc.

Și n-am vrut nici să scriu despre cazul polonezului care a înjunghiat un șofer de autocar, în județul Hunedoara. Cred că nu mai avea răbdare ca Rusia să-i invadeze țara, așa că s-a dus el s-o invadeze, doar că n-a mai ajuns și probabil că i-a înjunghiat pe șoferi din paranoia, fiindcă mergeau prea încet și pe drumuri ocolite – nu pe autostrăzi! – întârziindu-l în sarcina sacră de a-și salva țara. Dar nu, nu vreau nici măcar să speculez pe tema subiectului că aceasta este o victimă mortală a invaziei rusești din Crimeea.

Așa că nu, m-am săturat să tot critic, să tot ridic cuvântul împotriva acelora care ridică parul sau legea și astăzi refuz să mai scriu de rău.

Poate mâine o să-mi treacă, poate am nevoie să pierd o bătălie ca să mă pliez pentru război, poate am nevoie să-mi ascut creionul tocit, poate am nevoie să-mi pansez degetele obosite de atâta scris, poate am nevoie să mă repliez în spatele scutului principiilor, poate am nevoie să…, dar nu mai contează, astăzi nu, astăzi refuz să mai scriu de rău.

De aceea, dacă știți ceva despre ceva frumos, dați-mi de știre. Dacă nu, dați-mi linkuri cu pisici sau faze haioase, pentru că astăzi refuz să privesc hăul în față.

2 Comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.