Aripioare de curcan la cuptor

Amu, am avut dreptate, firma despre care fals se spunea că are carne de curcan cu antibiotice a fost Galli Gallo. Se pare că, totuși, carnea nu era infestată. Întrucât și eu am fost idiot odinioară și am luat cel puțin de o duzină de ori antibiotice la măsea umflată, vă dați seama că și dacă în carne era ceva antibiotic, n-aș fi avut nicio greață s-o consum.

Aripioare de curcan pregătite pentru cuptor, de la Galli Gallo

Aripioare de curcan pregătite pentru cuptor, de la Galli Gallo

Astfel, întrucât eu am fost ăla de le-a cerut celor de la Kaufland Mărăști să bage și carne de curcan, că n-aveau decât un singur fel de caserole nemțești acum doi ani, când am văzut că e criză pe piața de curcan, m-am dus și mi-am luat, așa cum mi-am luat și mult lapte în plină criză a laptelui, așa cum mi-am luat și multă carne de pasă când a fost gripa aviară.

Hell, îmi place să trăiesc.

Revenind, în weekend, frate-mio mai mare și cu un amic au venit în vizită la Cluj, așa că mi s-a părut oportun să gătesc “niște” aripioare de curcan la cuptor – de la Galli Gallo desigur – și au fost, vă jur, delicioase.

Aripioare de curcan la cuptor, de la Galli Gallo

Aripioare de curcan la cuptor, de la Galli Gallo

Le-am preparat simplu, le-am spălat, nu a fost nevoie să le curăț nu știu ce, întrucât producătorii le curăță destul de bine, apoi le-am pus în tavă, mai înghesuite, să încapă, după care le-am condimentat cu piper și un pic de Mirodenia, întrucât înainte să o dau la cuptor, urma să acopăr tava c-o folie de aluminiu, astfel încât aripioarele să fiarbă în suc propriu sau, mai de grabă, în supa proprie.

Desigur, poate că trebuie precizat faptul că această pasăre se gătește la foc mic, fiindcă altfel se arde exteriorul, în timp ce-n interior rămâne crud.

Garnitura a fost o tocană scăzută de conopidă cu morcovi și ceapă, necălită, cu baghete Kaizer la cuptor. Delicios.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.