Ficăței de pui picanți cu legume
OK, rețeta asta mi-a trecut prin cap încă de aseară, când m-am și pus să o pregătesc. În fond, ficatul de pui picant la grătar cu garnitură legume este o rețetă simplă dar care necesită un pic de timp, în special pentru că ficatul trebuie lăsat la marinat peste noapte.
Astfel, ca să stea la marinat, ficatul trebuie să aibă și de ce. De aceea, într-o cană am pus două lingurițe (cu vârf) de piper negru, trei lingurițe de vegeta (Mirodenia), o linguriță de pătrunjel uscat, una de busuioc și una de sare. Și am amestecat cu lingurița în cană până s-a omogenizat un pic, după care am adăugat și câțiva căței de usturoi tăiați bucățele mici.
Am amestecat din nou, în special pentru ca toate condimentele să se lipească un pic de usturoiul umed, după care am turnat conținutul cănii peste ficatul de pui:

Ficat de pui cu condimente deasupra (piper, sare, Mirodenia, usturoi, pătrunjel, busuioc), înainte de marinat
Am amestecat un pic în oală, am acoperit, am dat la rece peste noapte, până când s-a făcut timpul de gătit. Ficatul de pui s-a pătruns foarte frumos:
Pentru că am folosit mult piper, ficatul de pui a ieșit un pic picant, un pic iute, dar se topea în gură și nu pot decât să vă recomand să încercați să vă faceți și voi ficăței de pui picanți ca să vedeți la prima mână despre ce vă povestesc eu aici.
Din păcate, poza nu poate transmite intensitatea deliciului asigurat de ficățeii picanți făcuți la grătar și garnitura de legume italiene (cartofi noi, porumb, roșii, castraveți, ardei, ceapă, fasole vedrde) prăjite în tigaie. Evident, se poate face și mai în sânge, dar asta este după preferința fiecăruia, iar mie îmi place mai făcuți.
No, poftă bună.
Ia scrie tu toate ingredientele din vegeta, să rămână aici pentru posteritate.
Asta asa in contrast cu
? 🙂
Wikipedia zice (link):
Nu am văzut cum e etichetat articolul pentru că niciodată nu citesc categoriile și etrichetele, dar acum că m-ai făcut atentă recunosc că nu mă așteptam la așa ceva. E vorba că domnul admin a spus în nenumărate rânduri că glutamatul de sodiu e câh și că e mai bine să-l evităm, iar acum văd că pune vegeta în mâncare. Mă rog, nu vegeta aia adevărată spre care ai dat link, ci una cu alt nume, că doar și pantofii sport au rămas adidași, copiatoarele au rămas xeroxuri, mascara a rămas rimel.
Ingrediente Mirodenia de la Fuchs: sare de masă 53%, legume deshidratate 35% (morcov, ceapă, păstârnac, praz, pătrunjel, conopidă), zahăr, extract de drojdie, extract de condimente (conține ulei de țelină). Poate conține urme de făină de grâu, ouă, soia, lapte, muștar, susan.
Mie una nu prea imi plac ficatei dar sincer dp descrierea care ai facut-o m-ar tenta sa mananc asa ceva 😀
Sunt buni, buni. 😀
Mmmm, cat de bine arata. Cred ca stiu ce vreau sa gatesc maine, ca de mult n-am mai mancat ficatei de pui (nu ca ar fi preferatii mei dar in combinatia asta par gustosi).
Oho, se merită făcuți.
bag de seama ca tu o duci cam bine….
N-aș zice. =))
Da, vrea sa-l depaseasca pe fratele vostru cel mare in greutate 😀
PS: Welcome back 🙂
cred ca ai dreptate
ms ms
Aici nu m-ai nimerit urasc ficateii:))
Te-am nimerit la puiul cu coriandru și ienibahar. =))
Asa mai da:)…pe ala l-am halit deja:))
Mai încape dubiu? =))