Ficăței de pui picanți cu legume

OK, rețeta asta mi-a trecut prin cap încă de aseară, când m-am și pus să o pregătesc. În fond, ficatul de pui picant la grătar cu garnitură legume este o rețetă simplă dar care necesită un pic de timp, în special pentru că ficatul trebuie lăsat la marinat peste noapte.

Astfel, ca să stea la marinat, ficatul trebuie să aibă și de ce. De aceea, într-o cană am pus două lingurițe (cu vârf) de piper negru, trei lingurițe de vegeta (Mirodenia), o linguriță de pătrunjel uscat, una de busuioc și una de sare. Și am amestecat cu lingurița în cană până s-a omogenizat un pic, după care am adăugat și câțiva căței de usturoi tăiați bucățele mici.

Am amestecat din nou, în special pentru ca toate condimentele să se lipească un pic de usturoiul umed, după care am turnat conținutul cănii peste ficatul de pui:

Ficat de pui cu condimente deasupra (piper, sare, Mirodenia, usturoi, pătrunjel, busuioc), înainte de marinat

Ficat de pui cu condimente deasupra (piper, sare, Mirodenia, usturoi, pătrunjel, busuioc), înainte de marinat

Am amestecat un pic în oală, am acoperit, am dat la rece peste noapte, până când s-a făcut timpul de gătit. Ficatul de pui s-a pătruns foarte frumos:

Ficăței de pui marinați

Ficăței de pui marinați

Pentru că am folosit mult piper, ficatul de pui a ieșit un pic picant, un pic iute, dar se topea în gură și nu pot decât să vă recomand să încercați să vă faceți și voi ficăței de pui picanți ca să vedeți  la prima mână despre ce vă povestesc eu aici.

Din păcate, poza nu poate transmite intensitatea deliciului asigurat de ficățeii picanți făcuți la grătar și garnitura de legume italiene (cartofi noi, porumb, roșii, castraveți, ardei, ceapă, fasole vedrde) prăjite în tigaie. Evident, se poate face și mai în sânge, dar asta este după preferința fiecăruia, iar mie îmi place mai făcuți.

Ficăței de pui picanți la grătar, cu garnitură de legume italienești la tigaie

Ficăței de pui picanți la grătar, cu garnitură de legume italienești la tigaie

No, poftă bună.

16 Comentarii

  1. TNH 31 mai 2011 la 18:14 - Raspunde

    Ia scrie tu toate ingredientele din vegeta, să rămână aici pentru posteritate.

    • Ana 31 mai 2011 la 20:10 - Raspunde

      Asta asa in contrast cu

      etichetat cu alimentatie, pui, sanatate

      ? 🙂
      Wikipedia zice (link):

      salt max. 56%
      dehydrated vegetables 15.5 % (carrot, parsnip, onions, celery, parsley leaves)
      flavour enhancers (monosodium glutamate max. 15%, disodium inosinate)
      sugar
      spices
      cornstarch
      riboflavin (for coloring)

      • TNH 31 mai 2011 la 20:41 - Raspunde

        Nu am văzut cum e etichetat articolul pentru că niciodată nu citesc categoriile și etrichetele, dar acum că m-ai făcut atentă recunosc că nu mă așteptam la așa ceva. E vorba că domnul admin a spus în nenumărate rânduri că glutamatul de sodiu e câh și că e mai bine să-l evităm, iar acum văd că pune vegeta în mâncare. Mă rog, nu vegeta aia adevărată spre care ai dat link, ci una cu alt nume, că doar și pantofii sport au rămas adidași, copiatoarele au rămas xeroxuri, mascara a rămas rimel.

    • Robin Molnar 01 iunie 2011 la 20:16 - Raspunde

      Ingrediente Mirodenia de la Fuchs: sare de masă 53%, legume deshidratate 35% (morcov, ceapă, păstârnac, praz, pătrunjel, conopidă), zahăr, extract de drojdie, extract de condimente (conține ulei de țelină). Poate conține urme de făină de grâu, ouă, soia, lapte, muștar, susan.

  2. alinutza 31 mai 2011 la 18:59 - Raspunde

    Mie una nu prea imi plac ficatei dar sincer dp descrierea care ai facut-o m-ar tenta sa mananc asa ceva 😀

  3. Adelina 01 iunie 2011 la 02:05 - Raspunde

    Mmmm, cat de bine arata. Cred ca stiu ce vreau sa gatesc maine, ca de mult n-am mai mancat ficatei de pui (nu ca ar fi preferatii mei dar in combinatia asta par gustosi).

  4. Molnar Bianca-Andreea 01 iunie 2011 la 06:42 - Raspunde

    bag de seama ca tu o duci cam bine….

  5. joita lucian 01 iunie 2011 la 19:20 - Raspunde

    Aici nu m-ai nimerit urasc ficateii:))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Robintel
Despre Politica de Confidențialitate

Acest website are nevoie să folosească cookies, care sunt niște fișiere text de mici dimensiuni ce conțin referințe specifice, dar nu explicite, stocate pe computerul voastru, astfel încât, de exemplu, atunci când lăsați un comentariu, datele din formular să se salveze, dar nu numai.

Fără acces la cookies, aceste date nu se vor salva.

Pentru a afla mai multe despre cum folosim informațiile și despre dreptul vostru asupra datelor voastre, vă rugăm să consultați pagina Politica de Confidențialitate.

Puteți modifica accesul la aceste cookies accesând taburile din stânga.