Iahnie de linte
Duminică m-am răsfățat. Și am stat vreo două ore în bucătărie, dar ce de nebunii am făcut! Aceasta este una dintre ele: iahnie de linte, o nebunie delicioasă și plină de proteine, dar lipsită complet de grăsimi!
Dacă știți că vreți să gătiți linte, o puneți de cu seară în apă rece, să se umfle și să se înmoaie. Atenție, lintea se umflă destul de tare, astfel că pusă în apă rece și apoi la fiert, cu 500 de grame de linte aproape că am umplut o oală de trei litri (da, atâta mi-am făcut).
Când lintea s-a umflat, m-am apucat și am curățat o ceapă mare, am tăiat-o bucățele și am pus-o la călit alături de niște carne (eu am folosit carne bucăți pentru gulaș, că e fără grăsimi), dar pentru iahnia de linte carnea este opțională. Deci am pus ceapa la călit, apoi am pus lintea peste (apă am pus doar cât să acopere un pic lintea și am adăugat când era nevoie), alături de trei morcovi tăiați fâșii lungi (sau dați pe răzătoare), o rădăcină de pătrunjel, o optime de țelină (un sfert de jumătate) și când totul era aproape gata, peste am pus bulion, câțiva căței de usturoi tăiați sferturi și o jumătate de legătură de pătrunjel (merge foarte, foarte bine cu lintea).
Mi-a ieșit asta:

Iahnie de linte: se călește ceapa, se pune lintea, pătrunjelul (rădăcină), morcovii, țelina și se fierbe, apoi se adaugă bulion de roșii, usturoi tăiat sferturi și o jumătate de legătură de pătrunjel
A fost super. Super, super.
Tie iti mai arde de mancare gatita pe caldurile astea?????? Pfiu! Este mult prea cald ca sa mai pot manca asa ceva.
D-apăi cum. Știi ce gust plin de prospețime avea?
Da’ parca-ti placea cladura 😛
Io linite n-am mancat niciodata,dar cred ca-i timpul sa incerc,
Da, ar cam trebui să o încerci.
yummyyyyy
Da!
Mai cu riscul ca ma repet esti tare bun la casa omului…..sti atata optimizare seo cat si sa gatesti …..:)))
Oh, dar mă pricep la mult mai multe chestii! =))
Oaa, arata tare bine!
Dar gustul, gustul…
N-am mancat niciodata linte dar uite ca mi-ai facut o pofta nebuna doar uitandu-ma la poza si la cat de bine arata. Poate am sa incerc si eu sa mananc linte sa vad ce gust are.
E bună. 😀
merge si frecata cu ceapa si slaninuta prajita(bacon pentru cei cool) si un pic de boia pt culoare.Cu gazele cum stai? faci concurenta eon-ului?
=)) Deloc. Nu mă ține să gătesc gazos, în timpul săptămânii fiind la birou… Am pus lintea la umflat în apă rece, după care am schimbat apa cred că de vreo cinci ori. Deci niciun pericol.
Mea Culpa.Nu arunc apa nici de pe fasuica.Am lucrat la si in mina,la noi ghiolbanii merge si asa.
Nici eu n-o arunc întotdeauna, că iese haleala mai gustoasă! =))