Iahnie de linte

Duminică m-am răsfățat. Și am stat vreo două ore în bucătărie, dar ce de nebunii am făcut! Aceasta este una dintre ele: iahnie de linte, o nebunie delicioasă și plină de proteine, dar lipsită complet de grăsimi!

Dacă știți că vreți să gătiți linte, o puneți de cu seară în apă rece, să se umfle și să se înmoaie. Atenție, lintea se umflă destul de tare, astfel că pusă în apă rece și apoi la fiert, cu 500 de grame de linte aproape că am umplut o oală de trei litri (da, atâta mi-am făcut).

Când lintea s-a umflat, m-am apucat și am curățat o ceapă mare, am tăiat-o bucățele și am pus-o la călit alături de niște carne (eu am folosit carne bucăți pentru gulaș, că e fără grăsimi), dar pentru iahnia de linte carnea este opțională. Deci am pus ceapa la călit, apoi am pus lintea peste (apă am pus doar cât să acopere un pic lintea și am adăugat când era nevoie), alături de trei morcovi tăiați fâșii lungi (sau dați pe răzătoare), o rădăcină de pătrunjel, o optime de țelină (un sfert de jumătate) și când totul era aproape gata, peste am pus bulion, câțiva căței de usturoi tăiați sferturi și o jumătate de legătură de pătrunjel (merge foarte, foarte bine cu lintea).

Mi-a ieșit asta:

Iahnie de linte: se călește ceapa, se pune lintea, pătrunjelul (rădăcină), morcovii, țelina și se fierbe, apoi se adaugă bulion de roșii, usturoi tăiat sferturi și o jumătate de legătură de pătrunjel

Iahnie de linte: se călește ceapa, se pune lintea, pătrunjelul (rădăcină), morcovii, țelina și se fierbe, apoi se adaugă bulion de roșii, usturoi tăiat sferturi și o jumătate de legătură de pătrunjel

A fost super. Super, super.

17 Comentarii

  1. ciresica 13 iulie 2011 la 13:09 - Raspunde

    Tie iti mai arde de mancare gatita pe caldurile astea?????? Pfiu! Este mult prea cald ca sa mai pot manca asa ceva.

    • Robin Molnar 13 iulie 2011 la 21:43 - Raspunde

      D-apăi cum. Știi ce gust plin de prospețime avea?

    • Mihai Todor 13 iulie 2011 la 22:47 - Raspunde

      Da’ parca-ti placea cladura 😛

  2. Devo 13 iulie 2011 la 14:00 - Raspunde

    Io linite n-am mancat niciodata,dar cred ca-i timpul sa incerc,

  3. Amy 13 iulie 2011 la 14:19 - Raspunde

    yummyyyyy

  4. joita lucian 13 iulie 2011 la 14:36 - Raspunde

    Mai cu riscul ca ma repet esti tare bun la casa omului…..sti atata optimizare seo cat si sa gatesti …..:)))

  5. Nell 13 iulie 2011 la 14:57 - Raspunde

    Oaa, arata tare bine!

  6. Daniela 13 iulie 2011 la 18:33 - Raspunde

    N-am mancat niciodata linte dar uite ca mi-ai facut o pofta nebuna doar uitandu-ma la poza si la cat de bine arata. Poate am sa incerc si eu sa mananc linte sa vad ce gust are.

  7. route66a 13 iulie 2011 la 22:33 - Raspunde

    merge si frecata cu ceapa si slaninuta prajita(bacon pentru cei cool) si un pic de boia pt culoare.Cu gazele cum stai? faci concurenta eon-ului?

    • Robin Molnar 13 iulie 2011 la 22:36 - Raspunde

      =)) Deloc. Nu mă ține să gătesc gazos, în timpul săptămânii fiind la birou… Am pus lintea la umflat în apă rece, după care am schimbat apa cred că de vreo cinci ori. Deci niciun pericol.

      • route66a 13 iulie 2011 la 22:59 - Raspunde

        Mea Culpa.Nu arunc apa nici de pe fasuica.Am lucrat la si in mina,la noi ghiolbanii merge si asa.

        • Robin Molnar 13 iulie 2011 la 23:06 - Raspunde

          Nici eu n-o arunc întotdeauna, că iese haleala mai gustoasă! =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.