Pulpe de curcan la cuptor cu garnitura de mazare galbena

De cu seară, chiar înainte să mă culc, am scos pulpele din congelator și le-am pus la decongelat, astfel încât să le pot folosi dimineață.

Dis de dimineață, pe la 8,30, m-am trezit, m-am aranjat și m-am pus să gătesc, spălând pulpele și crestându-le în câteva locuri, astfel încât să pot împăna pulpele cu niște usturoi în teacă (necurățat).

Apoi peste pulpe am pus, cu generozitate, piper și Mirodenia, pentru e face pulpele să se gătească într-un fel de supă proprie, acestea fiind într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu, la cuptor, la foc mic. Între noi fie vorba, secretul când gătiți carne tare este să folosiți focul mic, cel mai mic, chiar dacă gătitul durează două ore și jumătate, trei.

După ce am pus pulpele la cuptor, m-am ocupat de garnitură. De cu seară am pus mazărea galbenă la înmuiat într-un vas cu multă apă (ea se umflă), așa că dimineață am călit un pic de ceapă peste care am pus mazărea și apa și am dat la fiert, alături de niște boia iute, piper, busuioc, pătrunjel și câteva boabe de muștar.

Astfel, am lăsat la fier mazărea cam o oră, la foc mic spre mediu, iar pulpele le-am lăsat cam o oră și jumătate, fiindcă trebuia să plec la muncă. Apoi, în pauza de masă m-am întors acasă, să-mi termin mâncarea. M-am uitat la pulpe, erau destul de făcute, dar nu prea rumene, așa că am scos folia de pe tavă și le-am dat așa la foc mic încă mai puțin de o oră, iar garnitura am terminat-o punând un pic de pastă de roșii și niște usturoi și dând-o la foc mic.

Astfel, mâncarea a fost caldă și delicioasă, cam așa:

Pulpă de curcan la cuptor, cu garnitură de mazăre galbenă

Pulpă de curcan la cuptor, cu garnitură de mazăre galbenă

9 Comentarii

  1. Molnar Bianca-Andreea 01 septembrie 2011 la 12:56 - Raspunde

    hmmm….asta are cam multe calorii.
    Mai bine fierbeai mazarea, puneai putina sare, putin ulei de masline si puteai spune ca e garnitura. Asa arata ca o mancare scazuta de mazare. :P:P:P

  2. Raul Molnar 01 septembrie 2011 la 16:53 - Raspunde

    Tu n-ai mai gatit nimic soramea?

    • Molnar Bianca-Andreea 01 septembrie 2011 la 17:45 - Raspunde

      Pai am facut niste ciocolata de casa, rosii umpute la cuptor, placinte pe lespede, pulpe de pui la cuptor, zama de fasui, supa de rosii etc. Nu am facut poze din pacate. Sper sa fac poze la ce fac astazi.

    • Robin Molnar 01 septembrie 2011 la 21:55 - Raspunde

      Mi-e și frică să intru la ea pe blog. =))

  3. Devo 02 septembrie 2011 la 17:16 - Raspunde

    Cum sa fac io sa ma impac cu carnea de cu carnea de curcan tare?
    mazare,da,cat mai multa.

    • Robin Molnar 03 septembrie 2011 la 14:23 - Raspunde

      Cu ce? =)) Carnea de curcan gătită la foc mic este mai fragedă decât carnea de pui fiert. 😛

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.