Pulpe de pui cu sos de smântână și usturoi și garnitură de cartofi

Azi am avut program de lene, leneveală și tolăneală, așa că nu m-am agitat prea tare, lucru care mi-a permis să-mi fac damblaua și să-mi aloc timp pentru a-mi face niște pulpe de pui cu sos de smântână și usturoi, cu multă garnitură de cartofi și morcovi la cuptor.

Pentru asta am început lejer cu două tăvi de garnitură din cartofi tăiați bucăți destul de mici, ca pentru natur, cu morcovi tăiați sferturi, cu un pic de Mirodenia de la Fuchs, la tavă acoperită cu folie de aluminiu, la cuptor, la final cu niște verdeață pe ei (pătrunjel). Mă rog, n-am mai folosit ulei de floarea soarelui de nu mai știu când!

Apoi am curățat pulpele și le-am dat cam o oră și jumătate la foc mic, cu ulei de porumb și apă, întorcându-le când pe o parte, când pe alta, după care peste ele, când erau aproape crocante am pus sosul de smântână cu usturoi făcut din, evident, smântână și Maggi Ideea Zilei bază pentru pui cu sos de usturoi.

Sigur, sosul respectiv se poate face și fără plic, dar azi n-am avut chef să stau să bibilesc la el, după ce m-am plimbat vreo două ore în soare, la orele prânzului. Dar să revin și să vă arăt ce mi-a ieșit:

Pulpă de pui cu sos de smântână și usturoi și cu garnitură de cartofi cu morcovi, totul făcut la cuptor

Pulpă de pui cu sos de smântână și usturoi și cu garnitură de cartofi cu morcovi, totul făcut la cuptor

A fost foarte, foarte delicios și-mi părea rău că n-am decât un stomac și că, de asemenea, nu pot să bag în mine ca spartul, după ce am mâncat foarte lejer săptămâna asta, lucru care mi se și vede în talie.

În fine, poftă bună!

37 Comentarii

  1. ciresica 21 mai 2011 la 21:35 - Raspunde

    Arata foarte bine. Totusi iti recomand o chestie: fratele meu a luat niste cartofi portocalii. Sunt mult mai buni decat cei clasici si sunt si mai sanatosi. Sa stii ca am gustat si eu si intr-adevar se simte diferenta

    • Robin Molnar 22 mai 2011 la 20:35 - Raspunde

      Cum adică portocalii?

      • ciresica 22 mai 2011 la 22:23 - Raspunde

        Adica erau portocalii. O sa il intreb cum se numeau sau de unde ii poti cumpara. Poti sa incerci. Sunt de 1000 de ori mai buni decat cartofii nostri. Se numesc cartofi dulci si ii poti lua din carrefour/ cora

  2. ice4you 21 mai 2011 la 23:39 - Raspunde

    Am inteles! Deci asa ai petrecut sfarsitul lumii. Nu e rau! Sa iti fie de bine! 😀

    • Robin Molnar 22 mai 2011 la 20:38 - Raspunde

      Da, păi am zis că dacă tot vine Apocalipsa, să-,mi iau un vin roșu demidulce, să meargă la friptură. 😀

  3. Mihai Todor 22 mai 2011 la 01:28 - Raspunde

    “sos de smântână” – Văd că tot te respecți la numărul de calorii 🙂

  4. joita lucian 23 mai 2011 la 12:50 - Raspunde

    Ciresica cred ca are comision de la anumiti retaileri:)),….Robin tu vrei sa ma corupi….nu de alceva dar esti pe drumul bun!

    • ciresica 23 mai 2011 la 12:59 - Raspunde

      :)) da! Clar! Sunt platita cu ciocolata =))

      • joita lucian 23 mai 2011 la 14:47 - Raspunde

        Atunci ai mare grija la silueta:))

        • ciresica 23 mai 2011 la 20:17 - Raspunde

          stai linistit ca am 😀

    • Robin Molnar 23 mai 2011 la 20:11 - Raspunde

      Io nu vreau să corup pe nimeni. =))

  5. ciresica 23 mai 2011 la 20:08 - Raspunde

    cred ca da. nu stiu sigur. nu i-am vazut decat in farfurie gatiti.
    P.s: daca vrei o reteta de cartofi nemaipomeniti iti vand un pont: ii tai relativ maricei, ii pui la fiert, apoi ii scoti si presari niste faina si pesmet- eventual ii stropesti cu niste ulei inainte si ii bagi la cuptor. Sunt DEMENTIALI!!!!

    • Robin Molnar 23 mai 2011 la 20:18 - Raspunde

      Sună crocant! 😀

      • ciresica 23 mai 2011 la 20:19 - Raspunde

        Crede-ma ca intr-o perioada numai din asta mancam. Stii cum sunt? Si cu niste friptura langa?! mama mama ce salivez acum :))

  6. ciresica 24 mai 2011 la 07:39 - Raspunde

    🙂
    daca o sa fac rost de reteta completa- ca la carte- o sa ti-o trimit

  7. ciresica 25 mai 2011 la 19:25 - Raspunde

    Na ca m-am tinut de promisiune

    Cartofi copti crocanti
    Preparare: 1 ora si 20 de minute- 6 portii
    Ingrediente:
    – 1,25 kg cartofi, taiati in jumatati sau in sferturi daca sunt mari
    – 2 linguri de faina
    – 4 linguri ulei de masline
    Preparare:
    – Incalzeste cuptorul la 220*C/gaz 6. Puna la fiert o oala mare cu apa. Dupa ce fierbe apa, adauga cartofii si lasa-i sa fiarba constant 5 minute. Scurge-i bine de apa, apoi scutura-i bine in oana, ca sa se zdrobeasca putin pe margini. Rastoarna-i in cea mai mare tave de copt disponibila si presara-i cu faina si cu putina sare. Amesteca-i bine, apoi stropeste-i cu uleiul si amesteca-i o data, astfel incat sa nu se mai vada praf de faina.
    – Lasa-i la copt 50 de minute, intai pe raftul de jos. Dupa ce ii scoti mai amesteca-i o data si mai lasa-i 20 de minute pe raftul de sus.
    – Daca iti place pastarnacul, poti sa il coci exact ca pe cartofi.

    Poti sa mai pui niste catei de usturoi, piper, diferite condimente.
    233kcalorii 😀

    • Robin Molnar 25 mai 2011 la 21:49 - Raspunde

      O să o încerc. 😀 Sărumâna.

      • ciresica 25 mai 2011 la 22:34 - Raspunde

        Sa cresti mare. Reteta este si cu friptura, dar eu am pus numai partea cu cartofi.

  8. ciresica 26 mai 2011 la 09:21 - Raspunde

    Pui copt incet cu sos de casa- 6 portii

    Ingrediente:
    – 1 pui de 2 kg
    – 50 g de unt moale
    – 2 lingurite frunze de cimbru proaspat (sau 1 lingurita de cimbru uscat), plus cateva fire pentru servit
    – 1 lamaie
    – 1 litru de supa gata facuta
    – 2 linguri de faina
    – 1 lingurita de Marmite, optional (se gaseste la Ki-Life)

    Mod de preparare:
    – Incalzeste cuptorul la 160* C/ gaz 3 si aseaza puiul intr-o tava mare de copt. Aseaza untul intr-un bol, adauga cimbrul si asezoneaza din plin cu sare si piper. Rade coaja de lamaie peste unt si amesteca totul cu o furculita. Unde bine puiul cu acest amestec (piept, pulpe si apiri), apoi pune lamaie pe care ai ras coaja in cavitatea puiului. Toarna jumatate din cantitatea de supa in tava. Acopera tava cu o folie mare de aluminiu (sau cu mai multe daca este nevoie) si strange marginile foliei in jurul marginii tavii astfel incat sa fie totul bine sigilat. Da tava la cuptor.
    – Dupa 2 ore, scoate folia de pe pui, da focul mai mare, la 220* C/ gaz 7 si mai lasa puiul inca 30 de minute. Daca faci cartofii crocanti, acum este momentul sa-i bagi la cuptor. Aseaza-i pe raftul de sub pui. Dupa 30 de minute sciate puiul din cuptor si aseaza-l pe un platou (muta cartofii pe raftul unde a stat puiul in cuptor). Acopera puiul cu o folie de aluminiu, nu foarte strans si lasa-l deoparte cat timp faci sosul.
    – Toarna sucurile lasate de pui din tava intr-o cana. Aseaza tava pe foc mediu pe aragaz. Foloseste o lingura de lemn si amesteca in tava faina si Marmite cu un strop din sucul de friptura, pana obtii o pasta. Daca vrei, arunca grasimea de deasupra sucului de la friptura, apoi toarna sucul treptat in tava pana cand obtii un sos omogen. Serveste-l cu puiul
    446 kcalorii

    • Mihai Todor 26 mai 2011 la 15:57 - Raspunde

      Da’ ce-s alea “Marmite”?

      PS: Cam multe calorii, maica 😀

    • Robin Molnar 26 mai 2011 la 21:39 - Raspunde

      Uuu, cât de bine sună. O să o încerc cu siguranță.

      • ciresica 27 mai 2011 la 06:19 - Raspunde

        :))) poti sa incerci retetele de pe goodfood.ro
        de acolo am luat-o pe asta. ma rog, din revista, dar gasesti si pe site cate iti doresti

  9. ciresica 26 mai 2011 la 16:00 - Raspunde

    asa scria in reteta. si este optional.
    pai da. e o chestie pe care sa o faci o data pe saptamana, nu zilnic

  10. ciresica 27 mai 2011 la 12:36 - Raspunde

    🙂 iti recomand. au mancaruri foarte bune si sunt aranjate pe nivel de dificultate

  11. RandomLemons 02 iunie 2011 la 22:55 - Raspunde

    Foarte interesante retetele puse pe blog, unele le-am incercat, dar de altele nici nu am mai auzit, insa intotdeauna e loc de mai bine. Reteta asta cu puiul o face bunica mea la fiecare aniversare si cand am vazut imaginea mi-am amintit de ea. Imi place puiul facut la cuptor pe indelete, sa fie crocant si totusi sa se desprinda usor de pe os.

    • Robin Molnar 03 iunie 2011 la 09:25 - Raspunde

      Da, așa trebuie gătită pasărea (pui, rață, gâscă, curcan), carnea să se desprindă ușor de tot de pe os.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.