Acest website are nevoie să folosească cookies, care sunt niște fișiere text de mici dimensiuni ce conțin referințe specifice, dar nu explicite, stocate pe computerul voastru, astfel încât, de exemplu, atunci când lăsați un comentariu, datele din formular să se salveze, dar nu numai.
Fără acces la cookies, aceste date nu se vor salva.
Pentru a afla mai multe despre cum folosim informațiile și despre dreptul vostru asupra datelor voastre, vă rugăm să consultați pagina Politica de Confidențialitate.
Puteți modifica accesul la aceste cookies accesând taburile din stânga.
Arata foarte bine. Totusi iti recomand o chestie: fratele meu a luat niste cartofi portocalii. Sunt mult mai buni decat cei clasici si sunt si mai sanatosi. Sa stii ca am gustat si eu si intr-adevar se simte diferenta
Cum adică portocalii?
Adica erau portocalii. O sa il intreb cum se numeau sau de unde ii poti cumpara. Poti sa incerci. Sunt de 1000 de ori mai buni decat cartofii nostri. Se numesc cartofi dulci si ii poti lua din carrefour/ cora
Batate, cumva?
Am inteles! Deci asa ai petrecut sfarsitul lumii. Nu e rau! Sa iti fie de bine! 😀
Da, păi am zis că dacă tot vine Apocalipsa, să-,mi iau un vin roșu demidulce, să meargă la friptură. 😀
“sos de smântână” – Văd că tot te respecți la numărul de calorii 🙂
Da, da, da, smântână cu 15% grăsime și aia coaptă la cuptor, deci pierdută prin coacere. =)) Să știi de la mine că oamenii care nu bagă deloc grăsime în ei sunt mai deprimați. I-a d-acia, via Denisuca..
Bre, eu prefer sa fiu deprimat, decat sa ma deprim tarand 100 de kg dupa mine pe strada 😀
=)) Deh, alegeri și alegeri…
Ciresica cred ca are comision de la anumiti retaileri:)),….Robin tu vrei sa ma corupi….nu de alceva dar esti pe drumul bun!
:)) da! Clar! Sunt platita cu ciocolata =))
Atunci ai mare grija la silueta:))
stai linistit ca am 😀
Io nu vreau să corup pe nimeni. =))
Mi-e foame de mor…deci “no coment”!
cred ca da. nu stiu sigur. nu i-am vazut decat in farfurie gatiti.
P.s: daca vrei o reteta de cartofi nemaipomeniti iti vand un pont: ii tai relativ maricei, ii pui la fiert, apoi ii scoti si presari niste faina si pesmet- eventual ii stropesti cu niste ulei inainte si ii bagi la cuptor. Sunt DEMENTIALI!!!!
Sună crocant! 😀
Crede-ma ca intr-o perioada numai din asta mancam. Stii cum sunt? Si cu niste friptura langa?! mama mama ce salivez acum :))
Musai trebuie să încerc. 😀
🙂
daca o sa fac rost de reteta completa- ca la carte- o sa ti-o trimit
Da, mersi. 😀
Na ca m-am tinut de promisiune
Cartofi copti crocanti
Preparare: 1 ora si 20 de minute- 6 portii
Ingrediente:
– 1,25 kg cartofi, taiati in jumatati sau in sferturi daca sunt mari
– 2 linguri de faina
– 4 linguri ulei de masline
Preparare:
– Incalzeste cuptorul la 220*C/gaz 6. Puna la fiert o oala mare cu apa. Dupa ce fierbe apa, adauga cartofii si lasa-i sa fiarba constant 5 minute. Scurge-i bine de apa, apoi scutura-i bine in oana, ca sa se zdrobeasca putin pe margini. Rastoarna-i in cea mai mare tave de copt disponibila si presara-i cu faina si cu putina sare. Amesteca-i bine, apoi stropeste-i cu uleiul si amesteca-i o data, astfel incat sa nu se mai vada praf de faina.
– Lasa-i la copt 50 de minute, intai pe raftul de jos. Dupa ce ii scoti mai amesteca-i o data si mai lasa-i 20 de minute pe raftul de sus.
– Daca iti place pastarnacul, poti sa il coci exact ca pe cartofi.
Poti sa mai pui niste catei de usturoi, piper, diferite condimente.
233kcalorii 😀
O să o încerc. 😀 Sărumâna.
Sa cresti mare. Reteta este si cu friptura, dar eu am pus numai partea cu cartofi.
😀 Uuuu, ce friptură?
Pui copt incet cu sos de casa- 6 portii
Ingrediente:
– 1 pui de 2 kg
– 50 g de unt moale
– 2 lingurite frunze de cimbru proaspat (sau 1 lingurita de cimbru uscat), plus cateva fire pentru servit
– 1 lamaie
– 1 litru de supa gata facuta
– 2 linguri de faina
– 1 lingurita de Marmite, optional (se gaseste la Ki-Life)
Mod de preparare:
– Incalzeste cuptorul la 160* C/ gaz 3 si aseaza puiul intr-o tava mare de copt. Aseaza untul intr-un bol, adauga cimbrul si asezoneaza din plin cu sare si piper. Rade coaja de lamaie peste unt si amesteca totul cu o furculita. Unde bine puiul cu acest amestec (piept, pulpe si apiri), apoi pune lamaie pe care ai ras coaja in cavitatea puiului. Toarna jumatate din cantitatea de supa in tava. Acopera tava cu o folie mare de aluminiu (sau cu mai multe daca este nevoie) si strange marginile foliei in jurul marginii tavii astfel incat sa fie totul bine sigilat. Da tava la cuptor.
– Dupa 2 ore, scoate folia de pe pui, da focul mai mare, la 220* C/ gaz 7 si mai lasa puiul inca 30 de minute. Daca faci cartofii crocanti, acum este momentul sa-i bagi la cuptor. Aseaza-i pe raftul de sub pui. Dupa 30 de minute sciate puiul din cuptor si aseaza-l pe un platou (muta cartofii pe raftul unde a stat puiul in cuptor). Acopera puiul cu o folie de aluminiu, nu foarte strans si lasa-l deoparte cat timp faci sosul.
– Toarna sucurile lasate de pui din tava intr-o cana. Aseaza tava pe foc mediu pe aragaz. Foloseste o lingura de lemn si amesteca in tava faina si Marmite cu un strop din sucul de friptura, pana obtii o pasta. Daca vrei, arunca grasimea de deasupra sucului de la friptura, apoi toarna sucul treptat in tava pana cand obtii un sos omogen. Serveste-l cu puiul
446 kcalorii
Da’ ce-s alea “Marmite”?
PS: Cam multe calorii, maica 😀
Uuu, cât de bine sună. O să o încerc cu siguranță.
:))) poti sa incerci retetele de pe goodfood.ro
de acolo am luat-o pe asta. ma rog, din revista, dar gasesti si pe site cate iti doresti
😀 O să mai arunc o geană pe acolo.
asa scria in reteta. si este optional.
pai da. e o chestie pe care sa o faci o data pe saptamana, nu zilnic
Firește. Chiar mai rar. =))
🙂 iti recomand. au mancaruri foarte bune si sunt aranjate pe nivel de dificultate
Aha. E bine de știut. 😀
Foarte interesante retetele puse pe blog, unele le-am incercat, dar de altele nici nu am mai auzit, insa intotdeauna e loc de mai bine. Reteta asta cu puiul o face bunica mea la fiecare aniversare si cand am vazut imaginea mi-am amintit de ea. Imi place puiul facut la cuptor pe indelete, sa fie crocant si totusi sa se desprinda usor de pe os.
Da, așa trebuie gătită pasărea (pui, rață, gâscă, curcan), carnea să se desprindă ușor de tot de pe os.