Pulpe de pui dezosate marinate cu cartofi copți la cuptor

Ieri mi s-a pus pata să-mi fac și eu niște cartofi noi cu ceva, la cuptor, pe motiv că n-am mai mâncat cartofi de vreo două săptămâni. Așa că m-am dus în piață, dar ora fiind târzie am găsit pustiu pe acolo.

Așa că m-am dus în Kaufland și mi-am luat niște cartofi noi. Și am găsit și la reducere niște pulpe de pui dezosate, gata marinate, la caserolă de cam 500 de grame, de la Transavia (Marines a la Chef). Arătau bine, erau ieftine așa că am zis că să le încerc, fiindcă la mine numai decongelarea unor pulpe din frigider ar fi durat mai multe ore.

Așa că azi m-am pus pe gătit. Mi-am curățat cartofii noi, i-am tăiat mare, i-am așezat în tavă cu un pic de ulei, i-am sărat, după care am desfăcut caserola de pulpe dezosate și gata marinate și am tăiat fiecare bucată de carne în trei bucăți mai mici. Cam așa:

Pulpe de pui, dezosate și marinate, peste cartofi, tavă ce va fi dată la cuptor la foc mic pentru două ore și mai bine...

Pulpe de pui, dezosate și marinate, peste cartofi, tavă ce va fi dată la cuptor la foc mic pentru două ore și mai bine...

Am dat la foc mic vreo două ore, cartofii fiind tăiați mari, după care am mai lăsat cam o oră la foc mai mare, ca să se rumenească. Și mi-a ieșit o tavă de așa ceva, la cam zece lei:

Pulpe de pui dezosate și marinate, cu garnitură de cartofi noi, la cuptor

Pulpe de pui dezosate și marinate, cu garnitură de cartofi noi, la cuptor

A ieșit absolut delicios, cu gustul pur de cartofi noi și cu carnea marinată la perfecție… Și pentru asta o să pedalez 75 de minute azi.

2 Comentarii

  1. Molnar Bianca-Andreea 14 iunie 2011 la 06:49 - Raspunde

    Ce bine ca este dimineata si nu mi-e foame. Eventual o sa ma dau la un mar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.