Cum se circulă pe autostradă

Regulile sunt simple:

 1. Mergi pe banda cea mai din dreapta. Dacă vrei să depășești, te încadrezi pe următoarea bandă din stânga și calci accelerația constant, fără manevre bruște.
 2. Dacă afară plouă, pe anumite tronsoane de autostradă sunt impuse niște limitări de viteză. Este ceva normal, urmează indicațiile și redu viteza. Cei care au proiectat autostrada au calculat că pe acolo va curge ceva apă datorată precipitațiilor și va apărea fenomenul de acvaplanare.
 3. Dacă e noapte:
  1. … Și circulă lumea din contrasens, mergi cu faza scurtă.
  2. Dacă e noapte și nu vine nimeni din contrasens, dar ai pe cineva în față, mergi cu faza scurtă.
  3. Dacă e noapte și n-ai pe nimeni în față, nici pe sensul tău de mers și nici pe contrasens, doar atunci mergi cu faza lungă. Dar n-ai ce vedea, deci oricum n-ai nevoie de ea, că autostrada nu va coti brusc!

Nu de alta, dar nu mai pot, fac cu nervii și m-am apucat să flashuiesc idioții care mă orbesc. Mi se rupe ce becuri se pun din fabrică, dacă șoferii le țin ridicate ca idioții – chiar și pe faza scurtă – o să îi flashuiesc. Să-și regleze farurile! Scrie în manual cum, durează un minut.

Dacă mergi în coloană și ai faza lungă să mi-o bagi mie în ochi și ăluia săracul din fața ta, o să te flashuiesc să vezi cum îi. Și o să-ți bag și proiectoarele de ceață în față, ca să te enervezi mai tare. Și dacă ești pervers și aștepți să mă apropii de tine ca să mă orbești, o să-ți urez așa: karma e o curvă, idiotule…

Pur și simplu, nu mai suport. Am observat că unii pur și simplu nu vor să meargă cu faza scurtă, incomodând participanții la trafic, în timp ce poliția nu face nimic în privința asta. De asemena, unii – în special cu BMW din 1995 – 2005 – nu vor nici de-ai dreq să pornească luminile. Noaptea. Că ei văd drumul de la luminile celorlalți. Și pe cuvânt că am încercat să-i educ, stingând și aprinzând frumos luminile (rotind de bățul din stânga, pentru necunoscători) și tot degeaba, unii nu vroiau și pace…

Oare poliția de ce nu ia măsuri împotriva idioților ăstora care nici să respecte regulile de bază ale luminilor în trafic nu pot? Ce câștigă de aici? Cine câștigă de aici? În niciun caz civilizația în trafic.

2 Comentarii

 1. Mike 16 octombrie 2012 la 13:53 - Raspunde

  Eu as modifica punctul 1 in asa fel incat sa nu inteleaga nimeni ca ar trebui sa mearga pe banda de urgenta. Stiu mai multi in stare sa faca asta…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.