Poliția rutieră vrea să facă ceva cu idioții

Am văzut la știri. La noi se moare cel mai mult din cauza prostiei, iar poliția vrea să facă ceva cu idioții, principala cauză a accidentelor rutiere, pentru că – altfel – oricărui șofer i se poate întâmpla oricând ceva, mai mult sau mai puțin din vina lui. În schimb, idioții din trafic sunt un factor agravant.

Propunerea mea, pentru poliția română, este să nu mai angajeze idioți nesimțiți. Pentru că, dacă ar angaja idioți simțiți, aceștia i-ar opri pe cretinii care circulă fără lumini pe ploaie, pe ceață sau pe drumurile europene și naționale. Desigur, nu luminile în sine ar fi problema, că i se poate întâmpla oricui ocazional să meargă fără, ci disciplina.

De exemplu, când văd câte un idiot fără lumini, îmi sting faza scurtă și pozițiile, după care le aprind la loc, în două – trei astfel de manevre, cu speranța că – poate – omul s-o prinde că n-are lumini și, pac, le aprinde. De fapt, unii le aprind. Ca și mine, ca și oricui, i se poate întâmpla să uite și, deh, aia e, corectează.

Dar majoritatea nu și le aprind, pentru că aleg să fie indisciplinați. Aleg să facă depășiri la limită. Aleg să fie violenți la volan. Aleg să aprindă proiectoarele de ceață deși ceața este foarte subțire. Sau aleg să-și ridice farurile, orbindu-i pe restul participanților la trafic.

Or, aia spun, dacă poliția rutieră n-ar mai angaja idioți nesimțiți, astfel de manifestări anti-sociale ar fi taxate. Pentru că – asta spun – ca să atenuezi indisciplina, este nevoie să nu fii complet idiot sau complet nesimțit. Or, acum nu e cazul.

P.S. Vineri era să fac accident după ce, încadrându-mă să intru într-un giratoriu, un taximetrist idiot și vitezoman m-a depășit prin dreapta, în timp ce singura bandă de circulație se dubla, iar eu mă încadram corect pentru banda de mers înainte.

Aseară, în Cluj, în timp ce plecam de la semafor, un idiot cu un jeep BMW alb era să mă scoată în decor, forțându-mă afară din banda mea, trăgând dreapta de volan, să intre pe banda mea.

Morala? Astfel de idioțenii, astfel de metehne se învață în timp. Prin înlesnirea cui?

4 Comentarii

  1. Catalin 16 aprilie 2013 la 18:10 - Raspunde

    Foarte bun articolul. Cred ca cea mai buna alegere ar fi ca politia romana sa angajeze si oameni competenti, pentru ca, in momentul de fata, cuvantul “politist prost” tinde sa devina pleonasm 🙂

  2. Laurentiu 17 aprilie 2013 la 19:00 - Raspunde

    Mi-as dori sa fiu de acord si sa-i respect insa chiar nu pot. Daca imi amintesc ca din vina lor am facut cel putin 3 accidente, pai mai pot sa-mi scot palaria in fata lor?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.