Se lucrează pe Defileul Jiului

În zilele de marți, miercuri și joi, între orele șase și optsprezece, traficul rutier prin Defileul Jiului (între Târgu Jiu și Petroșani) este restricționat pentru toată lumea, din cauza lucrărilor de modernizare și reabilitare a acestui segment de drum european.

Din ce am văzut în weekend:

 1. Sunt opt semafoare, cam așa: un minut verde, două minute roșu.
 2. În afară de câțiva cocârdei, toată lumea mergea frumos în coloană, fără depășiri nenecesare (ca să ajungi unde, la următorul semafor?).
 3. Între Bumbești Jiu și Târgu Jiu lucrările sunt ample, acest segment de drum fiind și cel mai “bombardat”.
 4. Planul inițial al celor de la Hidroconstrucția a fost cu două tunele. N-au câștigat licitația. Să vedem ăștia de acum ce fac.
 5. La curba deosebit de periculoasă “Cârligul Întors” s-au operat dinamitări pentru lățirea curbei și scăderea gradului de pericol. Ar fi fost oportun un tunel acolo, dar nu cred că se va face.
 6. Un tip cu un camion, știind că el nu poate să meargă decât încet, fiind primul la semafor, ne-a lăsat pe toți să ne băgăm în fața lui, ca să nu stăm după el. Mare domn!
 7. Drumul trebuia modernizat de acum un deceniu. Fiind culoar european, nu avea lățimea minimă a benzii pentru a respecta acest standard.
 8. Tot în zonă, de mai mulți ani, se efectuează lucrări de deviere parțială a râului Jiu printr-un tunel în munte, tunel lung de vreo 16 kilometri, ce se va vărsa spectaculos în apropiere de Bunbești Jiu.
 9. Întreg segmentul în curs de modernizare și reabilitare trebuia să fie gata în 2007, dar licitația din 2003 câștigată de o firmă de garsonieră din Târgu Jiu a avut rezultatul scontat: de 100 de milioane de dolari împrumutați de la Banca Mondială, nu s-a pus o lopată de asfalt.
 10. Dacă-l întrebați pe “baronul de Gorj”, un anume Nicolae Mischie, condamnat definitiv pentru fapte de corupție, sigur nu știe nimic. Și nici premierul actual, coleg de secție cu deja menționatul penal cumătru, nici dumnealui nu știe nimic, deși lucrările au fost începute ăn mandatul său…

În fine, drum întins!

8 Comentarii

 1. Sorina 29 iulie 2013 la 14:03 - Raspunde

  Pey nu prea e bine, plecam si noi in vacanta, sper sa nu fie cozi prea mari

 2. sil 29 iulie 2013 la 17:34 - Raspunde

  nu-s fatalist, cred cel putin ca nu-s, seria asta de accidente soldate cu numerosi morti si raniti, petrecute in circumstante aparent banale, oboseala, erori tehnice, nu mi se pare aleatorie. din informatiile culese din diverse medii, corelate parca au sens…. cred ca e doar inceputul; dezintegrarea economica, disolutia sociala, neincrederea in sistem, in guverne, revoltele spontane, somajul in randul tinerilor, dezavuarea institutionala, ceva e in neregula….ce naiba le-o fi trebuit alora care construiesc catedrala neamului buncar antiatomic? poate stiu ei ceva ce noi nu stim
  te intreb pe tine, nu ai o stare perpetua de anxietate, ceva resort din ratiunea si simtirea ta nu-ti declanseaza semnale de alarma? nu simti ca nu mai exista directie, ca ne apropiem de o finalitate a ceea ce cunoastem? la scara micro, universul meu, prieteni, parteneri de afaceri, cunostinte, familie, nimic nu functioneaza optim….la nivel macro, observ tendinta asta bolnavicioasa de-a trai clipa, de-a profita de iluzia momentului….poate ca ceea ce scriu pare fragmentat, insa integrand prezentul cu multiplele-i componente; social, economic, spiritual, parca totul se duce pe rapa…

  • Robin Molnar 29 iulie 2013 la 17:37 - Raspunde

   Salut Sil,

   Îți voi răspunde într-un articol separat.

   R.

 3. ClausG 20 august 2013 la 10:42 - Raspunde

  Rectificare la orele de lucru.Defileul edste inchis marti miercuri si joi intre orele 9:00-18:00

 4. ClausG 20 august 2013 la 10:57 - Raspunde

  nu ai retinut tu bine.Asa a fost de la inceput.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.