Bogdan Diaconu, mare fâs!

  • Bogdan Diaconu făcând spune pentru un studiu despre care nu știe nimic

Un studiu prezentat astăzi la Cluj Napoca de un ONG plătit din fonduri străine vă acuză pe voi, ”fanii lui Bogdan Diaconu”, că sunteți ”extremiști”. Este extremism să îți iubești țara și să nu o vrei maghiarizată, țiganizată, colonizată, homosexualizată, islamizată, desființată? Eu vă consider patrioți, alții vă consideră ”extremiști” ca să poată să denigreze idealurile în care credeți. Vă felicit pentru patriotismul vostru și pentru că nu vă speriați de amenințări și de etichete mincinoase!

Facebook

Să le luăm pe rând:

  1. Este extremism să îți iubești țara și să nu o vrei maghiarizată? Da, pentru că în România sunt și maghiari. Dacă îți dorești o România care să excludă o populație care s-a născut în România, da, ești extremist.
  2. Este extremism să îți iubești țara și să nu o vrei țiganizată? Da, pentru că în România sunt și țigani. Dacă îți dorești o România care să excludă o populație care s-a născut în România, da, ești extremist.
  3. Este extremism să îți iubești țara și să nu o vrei homosexualizată? Da, pentru că în România sunt și homosexuali. Dacă îți dorești o România care să excludă un grup de oameni care s-a născut în România, da, ești extremist. 5% din populație nu este heterosexuală. Ce facem cu ei?
  4. Este extremism să îți iubești țara și să nu o vrei islamizată? Da, pentru că în România sunt și musulmani. Dacă îți dorești o România care să excludă o populație care s-a născut în România, da, ești extremist.
  5. “ca să poată să denigreze idealurile în care credeți”. Dacă voi vreți să excludeți din România niște oameni care s-au născut în România și care ar trebui să aibă aceleași drepturi ca și voi, da, mi se pare că am obligația morală de a desființa idealurile în care credeți.
  6. “Vă felicit pentru patriotismul vostru”. Mă faci să vomit. Patriotism înseamnă să-ți iubești țara, cu tot cu ungurii, țiganii, homosexualii și musulmanii din ea.
  7. “nu vă speriați de amenințări”. Nicăieri în Tweetul dat de mine nu s-a vorbit despre vreo amenințare, aceasta este o altă manipulare grosolană!
  8. “etichete mincinoase!”? Niciuna!

Asta am dat pe Instagram, s-a propagat automat pe Twitter, pe Foursquare și pe Facebook:

#nohatespeechro Conform unui studiu, fanii lui Bogdan Diaconu sunt mai extremiști decât fanii lui Teo Trandafir. #nohatespeech

De pe Instagram

Hai să ne gândim logic, că nu a descoperit nimeni apa caldă aici. Bogan Diaconu de la PRU este un extremist. Este logic că are un public extremist. Nu spun eu că este extremist, o spune definiția doctrinelor sale politice. Nu l-am etichetat eu pe om, omul și-a pus singur eticheta aceasta.

Revenind la studiu, care nu este făcut de mine, spune fix ceea ce se știe de când se fac studii sociologie: extremiștii politici au simpatizanți extremiști. Niciun sociolog întreg la cap nu poate denunța asta.

Dar stați, că mai este. Studiul, de fapt, spune că publicul lui Bogdan Diaconu instigă la ură mai mult decât fanii lui Teo Trandafir, pentru că fanii lui Teo nu folosesc un limbaj peiorativ la adresa minorităților naționale, în timp ce la Bogdan Diaconu se întâlnesc, de pe tot Facebook-ul românesc, cele mai dese expresii peiorative precum “bozgori” sau “jidani”.

Ați înțeles, deci, contextul? Comentariile la postările lui Bogdan Diaconu sunt mai extremiste de câteva ori decât postările la articolele lui Vadim, căci culegerea datelor s-a făcut pe vremea când Vadim încă mai împroșca cu noroi.

Ca atare Bogdane, tu vrei să spui că eu, care invit lumea la non-violență verbală, sunt un dușman al țării? Vrei să-mi spui că tu lupți pentru pace sădind conflict? Vrei să spui că tu iubești țara, dar nu-i iubești toți cetățenii, indiferent de culoarea politică, de etnie, orientare sexuală sau religie?

Tu nu iubești România, tu iubești ideea de a avea o Românie după chipul și asemănarea ta. Dar aceea nu este România, ci egoismul tău, căci lumea arată altfel

P.S. De la Emil Călinescu aveam pretenții și n-am cuvinte îndeajuns de blânde pentru a-mi exprima decent dezamăgirea…

P.P.S. Să le fie rușine patrioților care nu știu să scrie în limba română. La 100 de comentarii sunt 700 de greșeli gramaticale…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.