Beția luminii

Nu știu dacă era beția socului sau a soarelui vesel de primăvară, dacă era doar extazul luminii sau doar bucuria de a putea fugi de mine însumi, dar stând cu ea la un ceai cu miere, sufletul îmi era vesel, îngenuncheat, ca atunci când când ai venit la mine să-mi spui că mă iubești.

Biata de ea, încerca să mă privească în ochi, încerca să regăsească în mine acel om pe care odinioară l-a lăsat în urmă, acel om pe care numai tu îl mai puteai vedea și care nu mai exista decât pentru tine, chiar dacă erai prea ocupată pentru a-ți împlini visele.

În lumina amiezii târzii o priveam cu fragedă stătea pe scaunul de paie din fața mea, cum încerca să-mi zâmbească și să mă înduioșeze, avea tenul bronzat de la soarele nou, iar cuvintele mele o înfiorau, îi dădeau vigoare, trăire și energie. Și se vedea pe sfârcurile ei, dintr-o dată mai tari, dintr-o dată mai încordate. Doar că astăzi n-aveam chef decât să mă joc pentru că, deși din când în când îmi permit luxul de a privi în urmă, niciodată nu mă întorc, de fapt, înapoi.

Iar astăzi vreau doar să sorb vară, prin toți porii, vreau să pierd noaptea pe cetate, să văd stelele, luminițele depărtării, să-mi împart singurătatea în doi și, dacă ai fi chiar lângă mine, poate aș deveni complet. Aș fi ca un fruct înroșit de soare și mângâiat de briza călduță a după amiezii târzii, poate că aș avea coaja groasă și amară, da aș fi, totuși, dulce, așa cum îi stă bine unui fruct misterios.

Poate că este doar beția luminii, dar te simt lângă mine.

5 Comentarii

 1. uirebit 21 noiembrie 2010 la 17:29 - Raspunde

  [quote]Biata de ea, încerca să mă privească în ochi, încerca să regăsească în mine acel om pe care odinioară l-a lăsat în urmă, acel om pe care numai tu îl mai puteai vedea și care nu mai exista decât pentru tine, chiar dacă erai prea ocupată pentru a-ți împlini visele.[/quote]

  Hotaraste-te odata !
  Sau vorbesti despre ea (trecut,pers III) sau cu ea (prezent,pers II).

  Nu ma zapaci…

 2. uirebit 21 noiembrie 2010 la 17:31 - Raspunde

  (Scuze, am gafat si eu timpurile)

  De fapt, sa stii ca,per ansamblu, ideia imi place.

  Astept cu nerabdare sa-ti citesc romanul. =)

 3. stela gabriela 31 ianuarie 2012 la 11:53 - Raspunde

  Romantizmul din cuvinte ımi place…multumesc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.