Scurtissime (55)

 1. Zilele trecute am făcut tuleo din Cluj. Am văzut că ghișeul electronic nu mai are bilete cu loc, așa că m-am dus la casa de bilete. Și am prins un confortabil loc în picioare vreo patru ore, în frig. Mai mult, am și fost recunoscător că, totuși, am prins trenul. Ce să-i faci? Ăștia mai trecuți de adolescență știu ce înseamnă să mergi cu trenul în orice condiții. Oricum, dacă la casa de bilete dă și fără loc, de ce ghișeul electronic nu poate da?
 2. Cum stăteam în frig, pe hol, numai ce trei adolescenți îmbrăcați ciumeg și cu eșarfe de pionieri decorate cu ceva ornamente din lemn au ieșit la fumat. Unul fuma în ușa vagonului, să-mi înghețe laptopul, altul fuma în baie cu geamul deschis, iar altul ținea de pază. No, la ăla care era de pază i-am dat un pumn în gură de l-am lăsat lat, ăluia de fuma în ușă i-am dat un picior în spate de a căzut afară, din mers, iar ăla din baie a auzit zgomote ciudate și a dat să iasă, așa că i-am dat un picior ușii care l-a lovit în frunte cu putere, făcându-l să leșine. Desigur, în imaginația mea… Ce ți-e, domnule, și cu principiile acestea politice care transformă oamenii în animale!
 3. Toaleta publică situată în gara din Simeria ar trebui demolată, constituind un pericol la adresa sănătății publice.
 4. În gara din Deva un boschetar și-a făcut culcuș pe un rând de bănci, adunând un maldăr de câteva sute de kilograme de haine jegoase și împuțite… Sigur, nu le ia nimeni de acolo, că dacă fac pasagerii pureci este vina lor că au grupa sanguină nepotrivită.
 5. Eh, ce boierie este să scrii pe laptop într-un compartiment înghețat. E sublim, nu așa: laptopul este călduț și emană o căldură blândă, încălzind picioarele înghețate…
 6. 46 de Km de mers cu ternul, parcurși în două ore…
 7. Controlorii de pe trenul Iași – Timișoara care pleacă din Deva de la ora 21 și ceva  sunt mână în mână cu băieții ce vând produse la suprapreț, fără bon. Astfel, mi-am luat un corn cu ciocolată că-mi era foarte, foarte foame (și am dorit să aprofundez chestiunea), dar cum n-a avut să-mi dea rest, a schimbat la controlori, prietenii lor, fiindcă ăsta de vindea produse este mână în mână cu cerșetorul care venea după el prin tren și care, surdo-mut fiind, s-a întors când băiatul ăsta l-a strigat, și i-a spus că-i dă doar trei lei, că atâta are mărunt… Minune, Doamne! La vedera banilor, muții vorbesc iar surzii au ureche muzicală. Faza s-a petrecut în 27 Noiembrie, pe lângă Războieni.
 8. Pe zi ce trece constat că este tot mai bine să ai o karma bună.
 9. Unii primari nu se grăbesc să rezolve problema maidanezilor. Probabil fiindcă aceștia nu te mușcă dacă-ți târăști fundul în gip.
 10. Tot vizavi de maidanezi, ONG-urile din București spuneau că Oprescu nu-i poate obliga să țină câinii în adăposturile proprii, primarul general propunând o formulă de parteneriat public – privat pentru salvarea cotarlelor. Sper că Marele Cuțu – Cuțu o să-i muște de fund în iad pe ONGiștii ăștia impostori pentru o eternitate.
 11. Autostrada București – Ploiești nu o să fie gata luna aceasta. Dar vai, cine ar fi crezut că trei ani de zile companiile implicate au preferat să efectueze lucrări private pe banii de autostradă?
 12. Tot legat de bani. Doamna Boagiu m-a dezamăgit un pic. Cam de o sută de milioane de euro, așa. Pentru că Metrorex a contractat un împrumut cu dobândă de 6% pe an, sau cât, de la nu știu ce bancă, în vederea achiziționării de material rulant. E bine, nu zic nu, dar nu înțeleg de ce nu am contractat niște fonduri europene nerambursabile. Oare chiar avem bani de aruncat? Că, zău, suma aia așa de bine ne-ar fi prins la buget…
 13. Medicul curant al lui M.J. a fost găsit vinovat de umanitate și condamnat la patru ani de închisoare pentru că l-a ajutat pe artist cu o mână de ajutor la eutanasiere. Criminalul! Cum nu l-a lăsat pe om să fie exploatat în continuare de către familie și “prieteni” și cum, vai, l-a răpit dintre noi pe un mare artist… Desigur, cei care l-au împins pe marginea prăpastiei suferă, acum. Că le-o murit Cloșca cu Puii de Aur, nu de altceva. Păcat. Într-o lume întreagă la cap, ăia de-s acum despăgubibili ar fi fost legați, iar medicul ar fi primit o medalie.
 14. Dacă țin post, de ce majoritatea preoților sunt grași?
 15. Am mers cu un tren personal al cărui locomotivă făcea așa de mari flame electrice între conector și conductor, încât lumina cu alb la douăzeci de metri în jur. E ceva, n-am mai văzut…
 16. Mă doare să știu că statul ar avea pârghiile prin care să oprească abuzurile asupra copiilor exploatați prin cerșit, dar nu o face. De fapt, mai multe șase are legalizarea prostituției decât legiferarea propice a încetării abuzurilor.

12 Comentarii

 1. Mihai Todor 02 decembrie 2011 la 18:40 - Raspunde

  1. Doar 4 ore în picioare? Boierule! Ia încearcă 6 ore + o oră de întârzieri ca bonus, din București până în Petroșani, iarna, în timpul nopții 😉 Și nu am pățit-o doar odată. Și da, a fost de multe ori frig ca naiba și înghesuială serioasă. Evident că erau unii care nu se puteau abține și fumau, că deh, așa-i românu’: are dreptul divin de a fuma și dracu’i a tău dacă comentezi.

  7. Ți-am zis eu că te agiți degeaba, bre 🙂

  13. Care-i diferența dintre acest medic și un nenorocit care vinde heroină? Ah, ăsta îți garantează că te alegi cu marfă de calitate, că nu îți distrugi vena și că o faci în condiții igienice, lucru normal de altfel, că doar cerea un salariu astronomic, cel mai probabil.

  14. Bună întrebare… Probabil e de la straiele largi care-i fac să pară grași =))

  15. E chiar o priveliște așa ceva. Cred că Tesla ar fi fost tare mândru să poată vedea asta live 😀

  • Robin Molnar 05 decembrie 2011 la 08:12 - Raspunde

   1. Și, te-ai învățat să-ți cumperi bilet din timp?
   15. Uite că la Tesla nu m-am gândit. =))

   • Mihai Todor 05 decembrie 2011 la 21:43 - Raspunde

    1. Sunt șanse să se rezolve problema asta până să mă învăț eu minte =))
    15. Păi no, de aia sunt pe aici 😉

    • Robin Molnar 06 decembrie 2011 la 11:25 - Raspunde

     1. Crezi? =))
     15. De ce?

     • Mihai Todor 06 decembrie 2011 la 18:43 -

      15. Păi ca să-ți amintesc 🙂

     • Robin Molnar 07 decembrie 2011 la 22:20 -

      Ce anume? =))

     • Mihai Todor 08 decembrie 2011 la 18:31 -

      Nevermind 🙂

 2. Bogdan 02 decembrie 2011 la 19:32 - Raspunde

  1. Că aşa e sistemul făcut, ia să trimiţi matale o variantă optimizată.

  2. Deocamdată nu am mai văzut cazuri d’astea şi deşi sunt fumător chiar e mai bine o călătorie Brasov – Oradea fără fum peste tot. Cobor în staţii şi fumez, de obicei la Cluj 😛

  3. Nu cunosc

  4. Lipsa personal social, lipsa interesului oamenilor care ar face bine să sesizeze fie Poliţia fie mai bine serviciul social de pe lângă primărie

  5. Cunosc senzaţia 🙂

  6. Este tren de plăcere dragul meu, poţi număra copacii, firele de iarbă…

  7. În Braşov sunt 2 care vând gumă şi bomboane, de după Revoluţie se ocupă cu aşa ceva, dar ăia chiar sunt surdo-muţi. Ceva asemănător am văzut în Bucureşti, urcă “schilodul” în tren, se târâşte.. oamenii dau (unii) apoi la capătul vagonului se ridică în picioare şi tai-o nene.

  8. Karmă sau cramă?

  9. Nu discut, cine i-a votat bre? Cine?

  10. ONG-urile toacă fonduri, acţiuni din părţi. Marea majoritate, din păcate deja e un curent cum că orice ONG e defapt o praştie, păcat pt. cele care chiar se implică.

  mai departe las la alţii 🙂

 3. joita lucian 04 decembrie 2011 la 10:41 - Raspunde

  Apropo de toalete pubilce …..zilele trecute…in timp ce asteptam prin parcul izvor…ma trecu n pisu,….si am intat si eu intr-o toaleta …de-asta moderna…..si mare imi fu mirarea ca arata foarte civilizat….chiar socant….cu apa curenta hartie igienica!…ca-n lumea civilizata…bv…!

  • Mihai Todor 04 decembrie 2011 la 15:33 - Raspunde

   Ai grijă totuși, să nu calci pe șobolani când mai intri pe acolo 😀

  • Robin Molnar 05 decembrie 2011 la 08:30 - Raspunde

   Șocant! =))

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.