Ciorbă de vită cu napi momârlănești
Țăranii băștinași din Valea Jiului se numesc momârlani (cum în alte părți sunt moroșeni, regățeni șamd). Pe de altă parte, napii sunt niște legume specifice Nordului Europei, ceea ce face ca ciorba de vită cu napi momârlănești să fie extrem de originală.
Rețeta este simplă, ca la orice ciorbă de vită cu legume, cu mențiunea că napii fierb mai greu decât alte legume, fiind mai tari. Sigur, ți se lungesc un pic urechile de foame până fierbe ciorbița asta, dar merită. Napii au un gust deosebit.
Din păcate nu știu de unde să vă zic să luați napi momârlănești. Cred că nici în Petroșani nu se găsesc și, din ce-mi dau seama, se dau numai pe sub mână, de la puținii țărani care-i cultivă. Așa că va trebui să vă mulțumiți cu altfel de napi, sunt buni și ăia.
Cu o ciorbă de vită cu napi nu aveți cum da greș. Pe cuvânt.
No, poftă bună!





Foarte bun, ce sa zic 🙂 poate pentru o cura, mai pui si niste andive si e clar.. Acum la modul cel mai serios, pana nu incerc nu am cum sa ma pronunt.. o sa dau comanda la bucataul sef (sotia) 🙂
No, la andive nu mă pricep. =))