Hering la cuptor, cu sos de roșii, vin și usturoi

Aseară m-am delectat gătind niște hering la cuptor (am găsit proaspăt, în Kaufland), cu sos de roșii, vin și usturoi. A ieșit o nebunie, un deliciu, ceva ce nici nu vă pot povesti.

No, pentru asta, am decongelat heringul, l-am tăiat în felii și am pus zeamă de lămâie pe el, lăsându-l să stea cam două ore. Evident, am întors bucățile de pește când pe o parte, când pe alta, ca să se pătrundă.

Apoi am făcut un sos din: un pic de ulei în care am călit un amestec format din: câțiva căței de usturoi (vreo opt), o cutie de roșii decojite cu sos, roșii pe care le-am tăiat bucăți, piper și pătrunjel.

Când sosul s-a călit, peste el am pus o cană de vin roșu și am lăsat să se “stingă” alcoolul prin fierbere la foc mic vreo zece minute.

După aceea, am luat bucățile de pește din vasul în care stăteau la frăgezit în zeamă de lămâie și le-am pus într-o tavă. Eu nu folosesc vase de Jena (iena), deși se pot folosi pentru această rețetă, dar am folosit o tavă de Tefal pe care am acoperit-o cu folie de aluminiu, dar să revin.

Am pus peștele în tavă, am pus sosul deasupra, am acoperit tava cu folie de aluminiu și am lăsat ceva mai mult de o oră la foc mic spre mediu, la jumătatea intervalului întorcând peștele de pe o parte pe alta.

A ieșit o nebunie!

Hering la tavă, la cuptor, cu sos de roșii, usturoi și vin

Hering la tavă, la cuptor, cu sos de roșii, usturoi și vin

27 Comentarii

  1. Mihai Todor 11 iunie 2011 la 13:25 - Raspunde

    Mai bine luai somon, că heringu’ cam are oase 😛

    • Ana 11 iunie 2011 la 14:26 - Raspunde

      Parca zicea ca nu-i place somonul…

      [Nu ca eu personal as putea sa inteleg de ce. Da’ eu nu inteleg nici unde mai e pestele sub toate alea acolo. Mie imi place ca pestele sa fie peste, fara absolut nimic altceva sa-i strice gustul. Hai ca “inlamaiatu” si alcoolizatu’ pestelui il mai inteleg, da’ usturoi, piper, patrunjel si mai ales sos de rosii… yuck!]

      • Mihai Todor 11 iunie 2011 la 20:45 - Raspunde

        Eu aș tolera destul de bine toată combinația, cu excepția roșiilor 😀 Îmi place gustul peștelui combinat cu usturoiul, în special dacă vorbim de mujdei 😀

        Da, parcă țin minte că a spus că nu-i place somonul, dar nu mai țin minte de ce. În fine, mofturi de clujean 😛

      • Robin Molnar 12 iunie 2011 la 20:19 - Raspunde

        Mă plictisesc repede mâncând același tip de pește, dacă nu-l condimentez diferit.

    • Robin Molnar 12 iunie 2011 la 20:18 - Raspunde

      Hering am vrut io. 😛

  2. Yamasha 11 iunie 2011 la 17:00 - Raspunde

    De ce pui tu mancare pe blog cand sunt la munca….infometat?! :))

  3. Kalin 11 iunie 2011 la 17:49 - Raspunde

    Nu arata rau, si banuiesc ca si gustul e unul delicios. Felicitari pentru realizare 😀

  4. Megapedia 11 iunie 2011 la 18:20 - Raspunde

    Frate chiar ti-am luat reteta, sincer imi curgeau balele cand a citit pe blog, am facut exact cum scrie si a iesit o mancare, super super, ma si felicitat sotia pentru mancarea facuta, dar sa nu ma dau mare i-am zis ca am luato de pe un blog, am luat si o sticla de vin rosu, a iesit super super, mai ales ca seara sa terminat frumos 🙂 mc frumos pentru reteta

  5. joita lucian 12 iunie 2011 la 11:31 - Raspunde

    Robin…..iar m-a luat foamea:))

    • Robin Molnar 12 iunie 2011 la 20:31 - Raspunde

      Să vezi coincidență! =)) Cred că am pus ceva în fontul de pe blog.

  6. joita lucian 12 iunie 2011 la 21:04 - Raspunde

    mesaje de-ale subliminale sau cum se numesc!

    • Robin Molnar 12 iunie 2011 la 21:13 - Raspunde

      Da, de alea. Când zic “sunt” sau “am fost”, de fapt zic șuncă și pastramă. =))

  7. joita lucian 12 iunie 2011 la 21:19 - Raspunde

    am mancat ca niste vaci azi…de toate:D

    • Robin Molnar 12 iunie 2011 la 21:21 - Raspunde

      😀 Perfect. Să vă fie de bine și să fiți sănătoși!

  8. joita lucian 12 iunie 2011 la 21:26 - Raspunde

    la cat am mancat nu prea cred ca-i cazu sa vb de sanatate!

    • Robin Molnar 12 iunie 2011 la 21:28 - Raspunde

      =)) Aoleu! Dar cât ați putut să băgați în voi până să vă prindă ploaia (deh, știu sigur că v-a prins ploaia)?

  9. joita lucian 12 iunie 2011 la 21:32 - Raspunde

    A fost ca-n filme…am fost in oras…si cand am oprit si ploaia dupa noi s-a oprit:))

    • Robin Molnar 12 iunie 2011 la 21:34 - Raspunde

      Simțeam eu ceva… În splină. =))

      • joita lucian 13 iunie 2011 la 20:53 - Raspunde

        Nu glumesc cand am ajuns in IKEEA s-a oprit si cand am ajuns acasa mai burnita putin:))

  10. Irina 31 ianuarie 2012 la 19:16 - Raspunde

    Reteta asta este de e punga heringului, nu? Ca am luat si eu acum si este exact cea scrisa pe punga la “sugestie de preparare”.

  11. Brailescu 26 iunie 2012 la 19:57 - Raspunde

    :))) parca era proaspat din Kaufland:)))) si acolo zici ca ai decongelat heringu. Unde gasesti tu peste congelat proaspat???

    • Robin Molnar 10 iulie 2012 la 08:22 - Raspunde

      Peștele congelat este proaspăt dacă are doar câteva luni…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.