Hering la cuptor, cu sos de roșii, vin și usturoi
Aseară m-am delectat gătind niște hering la cuptor (am găsit proaspăt, în Kaufland), cu sos de roșii, vin și usturoi. A ieșit o nebunie, un deliciu, ceva ce nici nu vă pot povesti.
No, pentru asta, am decongelat heringul, l-am tăiat în felii și am pus zeamă de lămâie pe el, lăsându-l să stea cam două ore. Evident, am întors bucățile de pește când pe o parte, când pe alta, ca să se pătrundă.
Apoi am făcut un sos din: un pic de ulei în care am călit un amestec format din: câțiva căței de usturoi (vreo opt), o cutie de roșii decojite cu sos, roșii pe care le-am tăiat bucăți, piper și pătrunjel.
Când sosul s-a călit, peste el am pus o cană de vin roșu și am lăsat să se „stingă” alcoolul prin fierbere la foc mic vreo zece minute.
După aceea, am luat bucățile de pește din vasul în care stăteau la frăgezit în zeamă de lămâie și le-am pus într-o tavă. Eu nu folosesc vase de Jena (iena), deși se pot folosi pentru această rețetă, dar am folosit o tavă de Tefal pe care am acoperit-o cu folie de aluminiu, dar să revin.
Am pus peștele în tavă, am pus sosul deasupra, am acoperit tava cu folie de aluminiu și am lăsat ceva mai mult de o oră la foc mic spre mediu, la jumătatea intervalului întorcând peștele de pe o parte pe alta.
A ieșit o nebunie!
Mai bine luai somon, că heringu’ cam are oase 😛
Parca zicea ca nu-i place somonul…
[Nu ca eu personal as putea sa inteleg de ce. Da’ eu nu inteleg nici unde mai e pestele sub toate alea acolo. Mie imi place ca pestele sa fie peste, fara absolut nimic altceva sa-i strice gustul. Hai ca „inlamaiatu” si alcoolizatu’ pestelui il mai inteleg, da’ usturoi, piper, patrunjel si mai ales sos de rosii… yuck!]
Eu aș tolera destul de bine toată combinația, cu excepția roșiilor 😀 Îmi place gustul peștelui combinat cu usturoiul, în special dacă vorbim de mujdei 😀
Da, parcă țin minte că a spus că nu-i place somonul, dar nu mai țin minte de ce. În fine, mofturi de clujean 😛
Somonul mi se pare grețos.
Mă plictisesc repede mâncând același tip de pește, dacă nu-l condimentez diferit.
Hering am vrut io. 😛
De ce pui tu mancare pe blog cand sunt la munca….infometat?! :))
Pentru că pot. :))
Nu arata rau, si banuiesc ca si gustul e unul delicios. Felicitari pentru realizare 😀
Da, mersi. 😀
Frate chiar ti-am luat reteta, sincer imi curgeau balele cand a citit pe blog, am facut exact cum scrie si a iesit o mancare, super super, ma si felicitat sotia pentru mancarea facuta, dar sa nu ma dau mare i-am zis ca am luato de pe un blog, am luat si o sticla de vin rosu, a iesit super super, mai ales ca seara sa terminat frumos 🙂 mc frumos pentru reteta
Când ai avut timp să faci toate astea? 😉
Robin…..iar m-a luat foamea:))
Să vezi coincidență! =)) Cred că am pus ceva în fontul de pe blog.
mesaje de-ale subliminale sau cum se numesc!
Da, de alea. Când zic „sunt” sau „am fost”, de fapt zic șuncă și pastramă. =))
am mancat ca niste vaci azi…de toate:D
😀 Perfect. Să vă fie de bine și să fiți sănătoși!
la cat am mancat nu prea cred ca-i cazu sa vb de sanatate!
=)) Aoleu! Dar cât ați putut să băgați în voi până să vă prindă ploaia (deh, știu sigur că v-a prins ploaia)?
A fost ca-n filme…am fost in oras…si cand am oprit si ploaia dupa noi s-a oprit:))
Simțeam eu ceva… În splină. =))
Nu glumesc cand am ajuns in IKEEA s-a oprit si cand am ajuns acasa mai burnita putin:))
Reteta asta este de e punga heringului, nu? Ca am luat si eu acum si este exact cea scrisa pe punga la „sugestie de preparare”.
S-ar putea. Nu mai rețin. 🙁
:))) parca era proaspat din Kaufland:)))) si acolo zici ca ai decongelat heringu. Unde gasesti tu peste congelat proaspat???
Peștele congelat este proaspăt dacă are doar câteva luni…