Pulpe de pui picante, cu cartofi natur picanți

Pentru că m-am plictisit de gustul simplu al cărnii de pui, am decis că este cazul să mai schimb rețeta, așa că tura asta mi-am făcut niște pulpe de pui picante, cu garnitură de cartofi natur ușor picanți.

Pentru asta, am decongelat pulpele, le-am curățat și le-am pus în tavă cu un pic de ulei și am condimentat carnea cu un pic de piper, Mirodenia și boia de ardei iute, după care am acoperit tava cu folie de aluminiu și am dat la cuptor la foc mic, ca să fiarbă carnea în suc propriu.

Apoi, peste vreo oră și un sfert, cam când mirosea puternic a supă, am scos tava de la cuptor, am dat folia jos, am întors pulpele, le-am condimentat și pe partea cealaltă și le-am dat din nou la foc acoperit, punând folia la loc.

La final, când carnea era bine pătrunsă, am dat folia jos și am lăsat carnea descoperită în tavă, la cuptor, pentru un sfert de oră, la foc mare.

Cartofii natur i-am făcut după rețeta obișnuită, tăind cartofii precum niște cubulețe mici, dând la fiert, condimentând cu verdeață și Mirodenia (îmi place, da), punând și un pic de boia iute, dar nu în exces, ca să nu iasă roșii.

Mi-a ieșit asta:

Pulpe de pui picante, cu garnitură de cartofi natur ușor picanți

Pulpe de pui picante, cu garnitură de cartofi natur ușor picanți

No, sănătate!

21 Comentarii

  1. Nelly 15 septembrie 2011 la 12:33 - Raspunde

    Pofta buna!

  2. Corina M. 15 septembrie 2011 la 13:03 - Raspunde

    Ei, da! Asta da revansa pentru pranz, desi la tine cred ca a tinut loc de cina. Placut vizual si gustativ. Scop atins 🙂

  3. Trodat 15 septembrie 2011 la 14:05 - Raspunde

    arata foarte bine 😉 dar ai grija ca multi doctori interzic folosirea aluminiului la gatit…

  4. Daniela 15 septembrie 2011 la 14:25 - Raspunde

    Arata bine mancarea ta! Nu vi si pe la mine sa ma scutesti de facut mancare in fiecare zi? 😀

  5. Dana 15 septembrie 2011 la 14:29 - Raspunde

    Arata foarte bine, pofta buna!

  6. Yamasha 15 septembrie 2011 la 18:35 - Raspunde

    am pus-o pe maica-mea sa-mi faca si mie…:D

  7. noni 15 septembrie 2011 la 18:53 - Raspunde

    Arata delicios. Sa ti fie de bine!

    • Robin Molnar 16 septembrie 2011 la 08:20 - Raspunde

      Mi-a fost, deja gătesc altceva, mulțumesc. 😀

  8. Verne 15 septembrie 2011 la 23:03 - Raspunde

    Offtopic : Farfuria fac pariu ca ai luat-o din tabara de la Lacu Rosu sau Borsec?
    On : Arata bine ce ai gatit ……….

    • Robin Molnar 16 septembrie 2011 la 08:23 - Raspunde

      Farfuria am cumpărat-o de la o Doamnă (du D mare, da?) unde am stat în gazdă când am venit în Cluj. Din tot setul, numai ea a mai rămas, dar mie mi-a plăcut la maxim, așa că luat-o. Am luat și farfurii scumpe de la Kaufland, dar nu ies pozele în ele. =))

  9. joita lucian 16 septembrie 2011 la 20:32 - Raspunde

    Chiar ma intebam cand…o sa ma ucizi iar…cu mancarurile tale:)) ma duca sa bag ceva ca mi-e foame:)) eu imi permit sa pap si la ora asta altii nu7 prea!

    • Robin Molnar 16 septembrie 2011 la 20:34 - Raspunde

      Eh, aș putea și acum, dar nu mă stresez. 😀

  10. Verne 16 septembrie 2011 la 23:23 - Raspunde

    Cum sa cumperi bre farfurii cu UJCC Harghita , tin minte si acum de cate ori am fost prin zona , toate restaurantele aveau acest model de farfurii , poate D-na a lucrat la vreun restaurant din zona dar asta nu inseamna ca trebuia sa iti vanda asa ceva …..

    • Robin Molnar 18 septembrie 2011 la 22:40 - Raspunde

      Nu, nu. Era singura, am primit-o cadou când am cumpărat o sumedenie de acareturi de la dânsa, pe credit (!), o primise de la nu mai știu cine, mi-a povestit, dar n-am reținut, și era singura, eu eram singur, ca atare ne-a făcut lipeala.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vreau să fiu părtaș la faptă. Poți, de asemenea, să fii părtaș și fără martori.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.